Generali vrea să facă achiziţii în Europa (Philippe Donnet)

Assicurazioni Generali SpA are resurse pentru achiziţii şi caută oportunităţi în Europa şi în domeniul gestionării activelor, a afirmat Philippe Donnet, directorul general al celei de-a treia companii de asigurări din Europa transmite Reuters.

Compania italiană a alocat patru miliarde de euro pentru achiziţii şi creştere, în special la divizia de gestionare de active dar şi la afacerile profitabile din America Latină şi Asia. 'Avem capital şi numerar pentru achiziţii. Vrem să ne consolidăm prezenţa în Europa. Căutăm oportunităţi într-un mod disciplinat pentru a ne spori câştigurile şi a crea valoare pentru acţionari', a declarat Donnet la Trieste.

Acesta a adăugat: 'Câştigurile de la divizia de gestionare a activelor trebuie să crească, inclusiv prin achiziţii'. În aprilie, publicaţia financiară italiană Il Sole 24 Ore anunţa că Generali va investi un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) în primul său fond pentru gestionarea activelor. Compania de asigurări va deţine o participaţie majoritară în ThreeSixty Investments, în parteneriat cu o echipă de profesionişti condusă de Giordano Lombardo, fostul director general şi CEO al Pioneer Investments, fosta divizie de gestionare a activelor UniCredit SpA vândută grupului Amundi. Edizione, holdingul familiei Benetton, şi-a majorat la 4% participaţia deţinută la Assicurazioni Generali SpA, a anunţat marţi Gabriele Galateri, preşedintele Generali. Alţi acţionari importanţi ai Generali sunt grupul bancar Mediobanca (cu 12,9%) şi antreprenorii italieni Francesco Gaetano Caltagirone şi Leonardo Del Vecchio, cu 5% şi, respectiv, 4,9%.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel