Generali își vinde SUBSIDIARA din Belgia

generali asigurari
generali asigurari

Generali SpA, a treia companie de asigurări din Europa, a obţinut 540 de milioane de euro (668,50 de milioane de dolari) din vânzarea subsidiarei din Belgia către Athora Holding, în cadrul programului de reducere a operaţiunilor globale şi de majorare a capitalului, transmite Reuters. 

Tranzacţia va genera un câştig de capital de aproximativ 150 de milioane de euro şi ar urma să se finalizeze în semestrul doi din acest an. 

Generali, cea mai mare companie de asigurări din Italia, este prezentă în peste 60 de ţări şi vrea să-şi vândă afacerile din aproximativ 12 state. În ultimele luni, Generali a anunţat că va ieşi de pe pieţele din Guatemala, Columbia, Panama, Olanda şi Irlanda, în cadrul programului prin care compania vrea să obţină peste un miliard de euro din vânzarea unor active. 

Alte vânzări luate în calcul 

Compania, condusă de francezul Philippe Donnet, ia în considerare vânzarea portofoliului său de asigurări de viaţă din Germania, evaluat la aproximativ 40 de miliarde de euro, pentru a elibera capitalul necesar accelerării creşterii pe cea de-a doua piaţă a sa. 

Tranzacţia cu Athora va majora rata solvabilităţii Solvency II cu aproximativ 2,6 puncte procentuale, a anunţat compania italiană de asigurări. 

Anul trecut, grupul Generali a raportat un profit net de 2,11 miliarde de euro, iar 22 de milioane de euro a fost realizat de subsidiara din Belgia. 

Luna trecută, Generali a anunţat majorarea dividendelor pentru anul 2017, după ce a realizat un profit operaţional record, de 4,89 miliarde euro, graţie reducerii costurilor şi performanţelor realizate de operaţiunile de asigurări de viaţă şi gestionare de active. Generali a propus un dividend de 0,85 euro pe acţiune pentru anul 2017, faţă de 0,80 euro pe acţiune în 2016. 

"Suntem perfect poziţionaţi pentru a atinge toate obiectivele pe care ni le-am propus pentru 2018", a declarat directorul general Philippe Donnet. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel