Fructul minune: Combate cancerul plus alte nouă beneficii

Este numit regele fructelor datorită gustului puternic și beneficiilor aduse sănătății. 

Doctorulzilei.ro a enumerat zece motive pentru care să mănânci MANGO:

1. Combate cancerulconţine nişte compuşi antioxidanţi care se pare că protejează împotriva cancerului de colon, sân, prostată şi a leucemiei; compuşii includ quercitină, izoquercitrină (cu efect antihipertensiv), astragalină, fisetină, acid galic şi galat de metil.

2. Scade colesterolul și protejează inima datorită conţinutului ridicat de fibre solubile, pectină şi vitamina C. Bogat în potasiu, mango poate ajuta la scăderea tensiunii. Fiind o sursă importantă de vitamina A, vitamina E şi seleniu, mango ajută şi la protecţia împotriva bolilor de inimă.

3. Menține pielea sănătoasă, fiind o sursă grozavă de vitamina A care ajută la menţinerea sănătăţii pielii, a oaselor, dar şi a vederii.

4. Te ajută să slăbești. Conține o mulțime de vitamine și nutrienți care mențin senzația de sațietate mult timp și este bogat în fibre care îmbunătățesc digestia și ajută la arderea mai rapidă a caloriilor.

5. Combate diabetul, normalizând nivelurile de insulină din sânge. Indicele glicemic al mango-ului este mediu, între 41-60, prin urmare, acest fruct nu îţi va creşte semnificativ glicemia.

6. Crește libidoul, fiind numit și fructul iubirii datorită proprietăților afrodisiace.

7. Protejează vederea. O ceașcă de mango feliat conține 25% din necesarul zilnic de vitamina A. Aceasta este esențială pentru menținerea sănătății ochilor.

8. Ajută digestia. Conține enzime digestive care ajută la descompunerea proteinelor şi susţine o bună funcţionare a sistemului digestiv.

9. Întărește sistemul imunitar. Combinația de vitamina C, vitamina A și încă 25 de tipuri de carotenoide îți asigură o imunitate de fier.

10. Combate anemia, fiind bogat în fier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel