Fotografii uimitoare ale Pământului, publicate de NASA

De la vulcanii din Islanda până la incendiile din California, NASA a făcut aproape trei milioane de imagini ale emisiilor termice de pe Terra.

Imaginile uimitoare au fost imortalizate de Radiometrul japonez Spaceborne Aster, aflat la bordul unei nave spaţiale de pe orbita Terrei.

Baza de date a fost descrisă ca fiind o "versiune multimodală a Google Earth" care permite oricui să aibă acces şi să vadă schimbările de mediu ale unei regiuni, cu detalii incredibil de precise.

Lansat în urmă cu 16 ani, Aster are misiunea de a ajuta la creare hărţilor detaliate de teren, de suprafaţă, de temperatură, de reflexie şi de elevaţie. Pentru acest lucru este nevoie de imagini de înaltă rezoluţie a Pământului în 14 lungimi de undă diferite ale spectrului electromagnetic.

Asupra fiecărei imagini pot fi aplicate diferite tipuri de filtre pentru a înţelege mai bine procesul termic sau de mediu care are loc într-o anumită zonă.

Incendiul din regiunea Thousand Oaks, la nord de Munţii Santa Monica, SUA/ Sursa foto: NASA


Aster procesează datele din imagini, folosind algoritmi dezvoltaţi de NASA şi Institutul Naţional de Ştiinţă Avansată şi Tehnologie Industrială din Japonia (AIST).
 
Mai multe imagini pe Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel