Folosești anticoncepționale, riști să rămâi fără partenerul ideal

anticonceptionale
anticonceptionale

Femeile ar trebui avertizate că pilulele anticoncepţionale nu au doar un efect hormonal, ci și unul psihologic, afectând competitivitatea acestora cu alte semene pentru partenerul ideal, avertizeză cercetătorii.

Potrivit unui nou studu realizat de cercetătorii de la Universitatea Groningen arată că femeile care folosesc pastile anticoncepţionale tind să "lupte" mai puțin pentru partenerul lor cu alte competitoare care încercau să-l cucerească pe acesta, scrie Daily Mail.

Oamenii de știință cred că acest efect se datorează faptului că anticoncepţionalele suprimă testosteronul, un hormon care alimentează rivalitatea în cazul ambelor sexe.

În cazul femeilor fără partener, cercetătorii consideră că dorinţa acestora de a-şi întâlni perechea este mai puternică decât influenţa hormonală a pilulei anticoncepţionale.

Deși consideră studiul "interesant" și apreciază că ar trebui investigat mai mult pe acest subiect, dr. Allan Pacey, expert în fertilitate la Universitatea Sheffield, crede că nu există suficiente dovezi pentru ca medicii să lanseze un avertisment către femei în acest sens.
Studiul a fost realizat pe voluntari, femei tinere (20-31 de ani), în perioada când foloseau anticoncepționale și după ce au încetat să le ai folosească. Unii experți pun, însă, la îndoială acest studiu, susținând că femeile nu ar trebui să renunțe la folosirea pilulelor anticoncepționale.
Cercetătoarea Kelly Cobey, într-un studiu publicat în jurnalul Evolution and Human Behavior, afirmă că acest studiu ar releva faptul că femeile contemporane "au o abilitate redusă de a atrage parteneri noi sau de a-şi păstra partenerul existent”.

"Având în vedere constatările noastre, femeile care folosesc anticoncepţionale hormonale au un dezavantaj, pentru că e mai puţin probabil să caute sau să accepte un partener nou de la care ar putea obţine beneficii suplimentare. Femeile care folosesc anticoncepţionale hormonale ar putea să se mulţumească şi să pună bazele unei familii cu parteneri pe care nu i-ar accepta în mod normal”, afirmă cercetătoarea.

Există și experți care nu împărtășesc rezultatele acestui studiu, ei precizând că unele femei foarte competitive iau pilule anticoncepţionale pentru că acestea le eliberează de tensiunea premenstruală şi de alte probleme neplăcute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel