Florin Condurățeanu, mort în brațele fiului. Soția sa, dezvăluiri dureroase: În ușă, pur și simplu a picat! Sunt îngrozită. Medicii nu l-au mai prins

Captură foto Antena 3
Captură foto Antena 3

Soția lui Florin Condurățeanu a făcut declarații după moartea celebrului jurnalist. 

Jurnalistul Florin Condurățeanu a murit. Bogdan Chirieac: O mare pierdere pentru cultura și jurnalismul din România

Florin Condurățeanu a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști din România, iar vestea morții lui a șocat pe toată lumea, atât pe colegii lui de breaslă, pe public, dar și pe familie. 

Gazetarul a încetat din viață la vârsta de 71 de ani, din cauza unui stop cardio-respirator, chiar în brațele propriului său fiu.

Florin Condurățeanu a murit în brațele fiului

Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației, a fost cea care a făcut anunțul trist, în cadrul unei emisiuni TV:

"L-am sunat pe Răzvan și mi-a confirmat că i-a murit în brațe. I-a venit rău de la muncă. Pentru mine a fost un fel de patriarh al jurnaliștilor", a spus Ecaterina Andronescu.

Soția lui Florin Condurățeanu, prima reacție după moartea jurnalistului

Soția lui Florin Condurățeanu a mărturisit că partenerul ei de viață a fost unul dintre cei mai frumoși oameni pe care i-a cunoscut vreodată, iar armonia care a existat în familia ei, rareori se mai găsește in alte cămine. Mai mult, ea a dezvăluit că a vorbit cu jurnalistul cu o oră înainte ca acesta să moară și a confirmat spusele Ecaterinei Andronescu.

Totodată, a afirmat că va urma o perioadă extrem de grea, perioadă în care dorul de vocea și prezența lui o va măcina.

"Ziua de ieri a fost îngroiztoare și ceea ce urmează va fi mult, mult mai greu. Sunt îngrozită și am pierdut un om atât de valoros, atât de bun, atât de generos. Eu veneam acasă mai târziu, seara, pentru că aveam mai multe de făcut și tot timpul îi auzeam vocea când deschideam ușa și-mi spunea: ”Ce faci? Mai poți?” și eu îi spuneam că pot.

Întreba și de Eva, nepoțica noastră de 13 ani pe care o iubea foarte mult. A fost un om excepțional, politicos, blând, generos, un om cum rar se întâlnește", a declarat soția lui Florin Condurățeanu, Gabriela Condurățeanu, pentru Antena Stars.

Soția lui vorbise cu el cu o oră înainte să moară

"Am vorbit cu el cu o oră înainte să moară. Nu se simțea bine de vreo două luni, dar nu s-a dus la medic. Avea o tensiune oscilantă, ca noi toți la vârsta asta, sau ca majoritatea, că fiecare dintre cei de peste 70 de ani au câte ceva. Am dat puțin vina pe condițiile meteo, când e frig, când e cald. Și i-am spus totuși să-și facă niște analize, poate schimbă ceva. Și mi-a spus: Nu, nu, sunt foarte bine! Tu stai liniștită!

Eu eram plecată la nepoțica noastră, ca de obicei și peste aproximativ o oră m-a sunat fiul meu și mi-a spus: Sunt disperat, l-am adus pe Țuțu acasă și în ușă, pur și simplu mi-a picat. Și dacă aștept salvarea îl pierd!

Medicii nu l-au mai găsit conștient și foarte repede a murit", a completat ea, într-o intervenție la Antena 3. 

Întrebat despre care au fost ultimele cuvinte ale jurnalistului, soția sa a spus: "Nu i le-am prins. Ultimele cuvinte la telefon astea au fost: Te rog, du-te și fă-ți niște analize.

Mi-a spus: Nu, nu, nu, nu-ți face griji! L-am chemat pe Răzvan, plec acasă și totul este în regulă".

Florin Condurățeanu, detalii tragice despre părinții săi. Coincidența morții lui și a celor ce i-au dat viață

Florin Condurăţeanu a făcut dezvăluiri dureroase despre părinții săi și despre povestea de viaţă cutremurătoare pe care a avut-o. Părinţii jurnalistului au murit de tineri, la acelaşi spital, la o distanţă de 10 luni unul de celălalt.

"La Fundeni mi-au murit ambii părinţi, la distanţă de zece luni. S-au iubit foarte mult. Când ţi-au murit părinţii simţi că ai fost împuşcat în aripă. Tata era conferenţiar la Mina Minovici. A scăpat de pe front, fratele lui a stat mult timp prizonier în Siberia. Tata s-a îmbolnăvit de inimă şi din insuficienţa cardiacă a făcut edem pulmonar. Îşi pierdea cunoştinţa.

I-am ţinut limba să nu şi-o înghită. La spital l-au îngrijit teribil, dar, a doua zi, când m-am dus să-l vizitez făcuse stop cardiac. Eram în primul an de facultate. Mama mea, care avea o funcţie importantă pe linie economică la Fundeni, a făcut, de la tensiune, un atac cerebral stând de vorbă cu mine. Vorbeam cu ea şi vedeam cum îi împietreşte gura. Am chemat salvarea şi m-am dus la spital. A stat şase zile în comă. Au murit amândoi acolo. Eu i-am luat de acolo”, povestea Condurăţeanu la Antena Stars.

"De 15 ani nu i-am mai visat niciodată...", a încheiat el interviul de atunci. 

Mesaj profund în ULTIMUL său interviu pentru DC NEWS. Ce a spus despre România

Întrebat despre cum vede viitorul, jurnalistul Florin Condurățeanu ne-a spus cu emoție în glas: 

"Eu vreau să vă spun că mie mi se rupe sufletul de teribila intersecție de destine care se află România. Este teribil să vezi cozile teribile de pe aeroporturi unde, cu bocceluța lor de pribeji, românii se duc să îngenuncheze să culeagă de pe meleagurile străine pentru că România după criza asta va avea un teribil impas din amorțirea, din leșinul în care a intrat economia românească. 

Chiar astăzi am scris un fel de jurnal de pandemie cu vești bune. Teribila eroină, șefa ATI de la spitalul Gerota, care a fost îmbolnăvită de mincinosul ăla care i-a îmbolnăvit pe toți din spital, a stat în comă două săptămâni, și care era o însorire pentru pacienții, în ajun de Florii, ea, purtătoare de floare, a revenit pe Pământ între noi, a putut să respire singură și a dat telefon băieților ei să audă vocea de mamă. A doua veste bună, primul absolvent de medicină la Cambridge, Teodor Bica, un excelent absolvent al colegiului Sfantul Sava și olimpic român la Biologie, e primul care a absolvit la Cambridge medicina și s-a întors în țară, iar acum este medic la institutul inimii la Fundeni. El a spus că a dus foarte greu și dureros dorul de acasă și că s-a întors pentru că aici sunt rădăcinile lui. 

Virusul ăsta care este un căpcăun, un balaur îngrozitor, să ne ferim că ne-a mai făcut un buchet de răuri, ne-a despărțit, ne-a îndepărtat de părinți, de slujba de la biserică în seara de Paști, slujba care a fost alături de Limba Română una din reazămele decisive care au păstrat neamul românesc. Ne-a despărțit de locul de muncă unde ne duceam, ne-a despărțit de pământul românesc să mergem să lucrăm pământuri străine și uite nenorocire că ne-a despărțit pământul românesc și de împărtășania stropilor de ploaie, dar întotdeauna românii au ieșit biruitori din toate necazurile așa că sunt un popor cald la suflet și o sa ne iubească Dumnezeu să izbândim și de astă dată că prea frumos au implorat la televiziune copiii români care spuneau: ”Doamne, ocrotește-i pe români", a încheiat Florin Condurățeanu interviul pentru DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel