Filmul „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu“, lansat la Sala Palatului

nicolae ceausescu si nixon
nicolae ceausescu si nixon

Premiera filmului "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", în regia lui Andrei Ujică, a avut loc joi seară la Sala Palatului, la eveniment participând sute de invitaţi.

nicolae ceausescu si nixon - autobiografia lui nicolae ceauşescu"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" nu este un film documentar clasic, ci mai degrabă un eseu despre megalomanie, propagandă, devenire şi cinema, consideră specialiştii.

Regizorul Cristian Mungiu a afirmat că nu este un documentar obişnuit, cu explicaţii şi interviuri, el se referă la perioada de dinainte de Revoluţie.

"Am venit să vorbesc nu în calitate de regizor, ci ca simpatizant şi admirator al acestui film. Lansarea are loc aici, la Sala Palatului, pentru că este foarte legată această sală de istoria tratată în acest film. Filmul documentează peste 120 de personalităţi istorice ale epocii", a spus Mungiu.

Pelicula prezentată în premieră publicului la Sala Palatului reuşeşte să transmită imaginea acelor vremuri, de când Nicolae Ceauşescu a devenit preşedintele Republicii Socialiste România şi al Partidului Comunist Român, făcând o incursiune în momentele importante ale politicii promovate de acesta.

Nicolae Ceauşescu apare alături de Elena Ceauşescu şi copiii lor în momentele de relaxare, dar şi singuri, în vizitele de lucru pe şantiere, la inaugurarea unor proiecte de construcţie şi dezvoltare, la diverse întâlniri politice, vizite oficiale. Nu lipsesc din film nici imaginile cu manifestaţiile care se organizau cu prilejul "Congreselor PCR" sau şedinţelor Marii Adunări Naţionale.

La premiera acestui film au participat fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, ambasadorul Indiei în România, Debashish Chakravarti, alţi oficiali, oameni de cultură. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel