Fertilizare in vitro pentru câini

Sursa: www.descopera.ro
Sursa: www.descopera.ro

Primii pui de cățeluși au fost concepuți în eprubetă. Premiera aparține unor cercetători de la o universitate din New york.

Cercetătorii americani au reușit să aplice rasei canine fertilizarea in vitro după zeci de experimente eșuate. Astfel, din 19 embrioni fecundaţi în laborator şi implantaţi la o căţeluşă s-au născut șapte pui metişi: un amestec de beagle, cocker şi labrador.

Deși fertilizarea in vitro se aplică la om, a fost nevoie de o cercetare asiduă pentru ca procedeul să aibă succes și în rândul câinilor. Întrucât ciclurile de reproducere ale câinilor sunt diferite de ale altor animale, fecundarea ovocitelor este dificilă. Congelarea embrionilor a fost un alt obstacol. Procedura fertilizării in vitro deschide posibilitatea salvării unor specii canine în pericol de dispariţie, anunță TVR.

Câinii au în comun cu oamenii peste 350 de boli ereditare şi trăsături şi aproape de două ori mai multe gene decât toate celelalte specii de animale. Mai mult, cercetătorii spun că procedura aplicată acum cu succes e importantă şi pentru a înţelege baza genetică a unor boli umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel