Facebook este dat în judecată pentru 8,3 miliarde de euro de către fiscul Statelor Unite

Compania Facebook este acuzată de Agenția de Administrare Fiscală a Statelor Unite (IRS) că datorează 8,3 miliarde de euro.

Compania Facebook este acuzată de Agenția de Administrare Fiscală a Statelor Unite (IRS) că datorează 8,3 miliarde de euro în urma taxelor neplătite, conform The Verge. Procesul a avut loc în San Francisco, iar cazul se bazează pe un acord din 2010 dintre Facebook și o filială irlandeză pe care o folosește să amestece banii la nivel internațional. IRS a acuzat Facebook că a subevaluat proprietatea intelectuală vândută către filială, scăpând astfel de taxe de miliarde de euro.

Directorul tehnic al Facebook, Mike Schroepfer, responsabilul cu realitatea virtuală și realitatea augumentată, Andrew Bosworth și alți trei executivi au fost chemați să depună mărturie, iar compania se așteaptă ca procesul să dureze trei sau patru săptămâni.

O practică comună

 (w670)

Multe firme de tehnologie își ascund banii de taxe în Irlanda, datorită paradisului fiscal din această țară. Acest lucru presupune de multe ori crearea unor filiale irlandeze cărora le licențiază tehnologii, drepturi de autor și alte proprietăți pentru care ar plăti taxe enorme. IRS a transmis că Facebook a subevaluat drepturile de autor între 2010 și 2016, fapt ce a diminuat taxele din Statele Unite ale companiei, fiindcă drepturile de autor sunt, la finalul zilei, listate drept venituri.

Într-un comunicat pentru The Verge, angajata rețelei de socializare Berti Thomson a spus că firma „își menține decizia" din 2010, care a venit atunci când compania nu avea venituri din publicitatea pe mobile, o afacere abia la început, și când „produsele publicitare digitale nu erau demonstrate încă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel