Facebook a SUSPENDAT mai multe conturi. Vezi care e motivul

Mai multe conturi suspecte din Rusia au fost suspendate de rețeaua Facebook. Iată ce scopuri aveau aceștia.

Facebook a declarat că a reușit să elimine trei rețele de conturi false care ar putea fi folosite de serviciile de informații din Rusia pentru a scurge informații ce pot perturba viitoarele alegeri din SUA.

Conturile care au fost suspendate pentru utilizarea identităților false și a altor tipuri de „comportament neautentic coordonat” erau legate de serviciile secrete rusești și de persoanele asociate cu o organizație din Sankt Petersburg, acuzate de oficiali americani că au influențat votul american din 2016. Moscova a negat în repetate rânduri acuzațiile de amestec în alegeri și a spus că nu intervine în politica internă a altor țări.

Șeful politicii de securitate cibernetică a Facebook, Nathaniel Gleicher, a declarat că nu există dovezi imediate că informațiile deja colectate ar fi pe cale să fie divulgate, dar prin suspendarea conturilor, Facebook a sperat să împiedice utilizarea acestora în orice operațiune ulterioară: "Echipa noastră urmărește amenințările și tendințele pentru care trebuie să fim pregătiți și de care suntem foarte conștienți. Este o operațiune de piratare, în special în următoarele 6-8 săptămâni."

 

Și Donald Trump și Joe Biden sunt vizați de hackerii străini

Avertismentele vin ca urmare a unei alerte a Microsoft de la începutul acestei luni. Potrivit acesteia, hackeri din Rusia, China și Iran încearcă să spioneze persoane apropiate atât de președintele american Donald Trump, cât și de contracandidatul său democrat, Joe Biden, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel