Facebook a prins conturi iraniene care făceau propagandă online pro-Trump

Facebook a anunțat pe blogul său că a închis zeci de conturi false.

Facebook a anunțat pe blogul său că a închis zeci de conturi false de pe platforma sa și Instagram, fiindcă prezentau interferențe străine din Rusia, Myanmar, Vietnam și Iran, conform The Verge.

Campania iraniană era concentrată pe câștigarea suporterilor evanghelici ai lui Donald Trump, din Statele Unite. Postările distribuite de conturile false erau „știri" despre alegerile din SUA, creștinătate, politica de imigrare a Statelor și relațiile SUA-Iran, incluzând poze ale Președintelui Trump, se mai arată în postarea de pe blog.

Aceeași poveste ca anul trecut

 (w670)

Unele conturi au încercat să contacteze personalități publice, au postat în grupuri și au comentat la conținuturi de pe Facebook. Operațiunea era conectată cu rețeaua globală cu originea în Iran a sute de conturi șterse în ianuarie 2019.

„Progresăm în stârpirea acestor abuzuri, dar, cum am mai zis, este o provocare continuă", a transmis șeful politicilor de securitate ale Facebook, Nathaniel Gleicher.

Rusia și noua țintă online: Crimeea

 (w670)

Facebook a mai șters alte zeci de conturi de Facebook și Instagram bazate în Rusia, care încălcau politica interferențelor străine, demonstrând că rușii nu au renunțat la schemele folosite și în 2016. În ultimul timp, totuși, conturile bazate în Rusia erau concentrate pe Ucraina și Crimeea, postând în rusă, ucraineană și engleză.

Platforma de socializare folosită de 2,4 miliarde de oameni a transmis că a dezactivat zeci de pagini și grupuri bazate în Myanmar și Vietnam, fiindcă au încălcat politicile împotriva „comportamentelor coordonate și inautentice" în încercarea de a dezinforma cu privire la providerii de telecom din Myanmar.

Motivația conturilor iraniene

 (w670)

Facebook a mai transmis că investigația sa a găsit legături între conturile dezafectate și serviciile de informații militare ale Rusiei. Compania nu a putut, totuși, să găsească legături între conturile iraniene și guvernul Iranului, sugerând că eforturile ar fi fost mai degrabă motivate de bani, nu de spionaj.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28