Facebook a cumpărat acțiuni de 5,2 miliarde euro. Planul pentru a cuceri India

Facebook a investit 5,2 miliarde euro în Jio Platforms, în Inidia.

Facebook a investit 5,2 miliarde euro în Jio Platforms, în Inidia, conform The Verge. Compania este filiala tehnologică a conglomeratului multinațional Reliance Industries. Jio este furnizor de internet, telefonie mobilă și platforme de comerț online, iar investiția Facebook reprezintă aproximativ 10% din companie, devenind astfel cel mai mare acționar minoritar.

Prezența principală a Facebook în India este momentan baza de utilizatori WhatsApp. Peste 400 de milioane de indieni folosesc aplicația de mesagerie, net superior oricărei țări din lume. Într-o postare pe blog făcută de șeful finanțelor, David Fischer, și vicepreședintele pentru India, Ajit Mohan, Facebook spune că unele dintre obiectivele investiției este integrarea sa în afacerile mici.

WhatsApp a devenit verb în India

„WhatsApp este atât de prezent în viața indiană încât a devenit un verb foarte folosit în multele limbi și dialecte ale Indiei".

„Un focus al colaborării cu Jio va fi crearea unor noi căi pentru ca oamenii și afacerile să opereze mai eficient, în economia digitală care crește continuu", au scris Fischer și Mohan. „De exemplu, alăturarea JioMart, inițiativa Jio pentru afacerile mici, cu puterea WhatsApp-ului, putem să permitem oamenilor să se conecteze cu afacerile, magazinele și, în final, cumpărarea produselor, într-o experiență mobilă fără echivoc".

Inițiativa „super-aplicație”

Săptămâna trecută, Economic Times din India a raportat că Facebook și Reliance Industries plănuiau să alăture WhatsApp și serviciile Jio pentru a crea o „super-aplicație" în stilul WeChat.

Aplicația WeChat este masivă în China, cu mai mult de un miliard de utilizatori, iar multe afaceri mici o folosesc pentru plăți, promovare și comunicații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel