Experții avertizează în privința boxelor inteligente precum Amazon Echo și Google Home

Experții în cibernetică avertizează că Alexa înregistrează toate conversațiile din casele utilizatorilor săi.

Experții în cibernetică avertizeazăAlexa înregistrează toate conversațiile din casele utilizatorilor săi, indiferent de setări, iar singurul mod de a opri Amazon din a încălca intimitatea este aruncarea la coș dispozitivului, conform The Sun.

Boxele inteligente precum Amazon Echo sunt dispozitive extraordinare care pot face viața de acasă mai ușoară și mai interesantă. Cu toate acestea, device-urile inteligente vin cu un preț suplimentar al intimității: Amazon stochează toate înregistrările pe care le poate auzi Alexa.

Datele utilizatorilor, în pericol

 (w670)

Această problemă reprezintă un coșmar când vine vorba de datele personale ale utilizatorilor. „Dacă nu vrei să fii înregistrat, atunci nu cumpăra dispozitivul – așa stau lucrurile", a spus expertul în cibernetică Keith Geragthy pentru The Sun.

Nu realizăm cât de des discutăm informații private cu voce tare. Amintiți-vă că există mai multe dispozitive într-o casă inteligentă care înregistrează, nu doar Alexa", a continuat Geragthy.

Informațiile sunt transmise către Amazon sau Google

 (w670)

„Cu toate că Alexa sau Google Home sunt doar în casa dumneavoastră, toate informațiile împărtășite cu dispozitivele acestea sunt transmise în cloud, tocmai către Amazon sau Google", a spus un alt expert, Paul Norris.

Cea mai simplă modalitate de a evita aceste riscuri este abținerea de la cumpărarea acestor dispozitive. Bineînțeles, este bine și să ștergeți înregistrările vechi", a mai spus Norris.

Unii sceptici care totuși dețin o boxă inteligentă aleg opțiunea de a deconecta microfonul dispozitivului atunci când nu îl folosesc. În acest fel, microfonul este deconectat fizic de restul device-ului, iar acesta nu poate înregistra.

Cu toate acestea, deconectarea microfonului face boxa inteligentă mai puțin inteligentă, deoarece nu mai poate fi folosită cu ușurință pentru comenzi de la distanță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel