EXPERIMENT - Posibilităţi de reducere a semnelor îmbătrânirii

Mijloacele prin care ne putem păstra tinereţea reprezintă un subiect foarte dezbătut de-a lungul timpului. Produsele cosmetice sau operaţiile estetice sunt cele care promit o tinereţe veşnică. În cadrul unui experiment realizat la Mayo Clinic (SUA), specialiştii au reuşit să elimine anumite simptome ale procesului de îmbătrânire. Astfel, s-a reuşit eliminarea unor celule care au încetat să se mai dividă. Celulele respective se acumulează odată cu înaintea în vârstă.

Autor: Anca Murgoci

Cercetătorii nord-americani afirmă că experimentul lor demonstrează că aceste celule „îmbătrânite” joacă un rol important în păstrarea sănătăţii şi tinereţei.

Senescenţa celulară, incapacitatea celulelor de a se divide, a fost descoperită în anii '50. Oamenii de ştiinţă au observat că aceste celule nu se pot divide la infinit. La un moment dat ajung la un punct neutru, în care nici nu se mai multiplică, dar nici nu mor. Teoretic, sistemul imunitar nu poate să elimine aceste celule. Eliminarea lor este un procedeu complex şi dificil, dar cercetătorii sunt optimişti.

Potrivit 20minutos.es, scopul cercetării a fost eliminarea celulelor îmbătrânite, care nu se mai pot divide. Cercetătorii au folosit şobolani în experimentul lor. Ei le-au administrat un medicament destinat eliminării celulelor senescente. Apoi, cercetătorii au observat o întârziere a semnelor îmbătrânirii. Doar tinerii pot elimina celulele senescente, iar cei în vârstă pot face asta doar prin metode artificiale. Cu toate acestea, celulele anterior menţionate nu pot fi eliminate la om la fel de uşor ca în cazul şobolanilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel