Urmărește emisiunea live


Ești bogat dacă ai CASĂ? Iancu Guda desființează un MIT: ”Paradox!” Când ești independent financiar

Economistul Iancu Guda atrage atenția asupra mitului că dacă ai casă ești și bogat. 

Economistul Iancu Guda a spus, la Digi24, că ultimele cifre Eurostat confirmă că 96% dintre români locuiesc într-o casă deținută de familie, cel mai ridicat nivel din UE, unde media este de 70%. Cei mai puțini proprietari sunt în Elveția- 43%, dar și-n Germania (52%) și Austria (55%). ”Acestea sunt țările cu cel mai ridicat nivel de trai din Europa, un paradox aparent.” a subliniat economistul, atrăgând atenția că stăm cel mai prost la calitatea spațiului locativ. 

”Jumătate din populația României locuiește în spații supraaglomerate, cel mai ridicat nivel din UE” a continuat economistul, adăugând că-n România ”ideea de a deveni proprietar de locuință a devenit o obsesie”. 

”Deținerea mai multor locuințe este asociată, în mod greșit, cu sentimentul de bogăție și siguranță sau independență financiară. Fals! Independența financiară e atunci când poți să trăiești mult timp din banii produși de banii tăi, adică câte luni de cheltuieli ale familiei poți să acoperi din randamentul investițiilor tale.” a atras atenția Iancu Guda. El consideră că am ajuns aici din cauza mentalității din comunism și în lipsa unei educații financiare în școli. 

Iancu Guda a subliniat și că, atunci când mergem să ne luăm un credit, adresăm o întrebare greșită: ”Care este creditul maxim la care mă încadrez?”. El spune că întrebarea corectă e ”Câtă casă îmi permit?”. 

Vezi și: Cum știi VALOAREA CASEI pe care ți-o permiți. Guda, explicație pentru români: Cum se CALCULEAZĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel