Eclipsa totală de Soare - 2 iulie 2019. Unde va fi vizibilă

Scutaru Cristina / 02 iul 2019 / 09:01 Salveaza PDF Comentarii
Eclipsă soare 2 iulie 2019
Descriere foto: Eclipsă soare 2 iulie 2019

Marți, 2 iulie 2019, se va produce o eclipsă totală de Soare. Va fi vizibilă doar din anumite locuri.

Eclipsa totală de Soare se va produce marți, pe 2 iulie 2019 și va putea fi observată doar din regiunea Pacificului, Argentina și Chile.

Eclipsele de Soare se observă numai din anumite locuri de pe glob, iar faza maximă de totalitate, doar pe o fâșie lată de aproximativ 200 de kilometri, de aici și raritatea lor, potrivit site-ului Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din București.

Luna se va plasa între Terra și Soare

 

 

Pe 2 iulie, Luna se va plasa între Terra și Soare, pe aceeași axă, generând o eclipsă care va fi vizibilă din cea mai mare parte a regiunii Pacificului, precum și din Argentina și Chile.

Eclipsa va debuta la est de Noua Zeelandă, la ora 16.55 GMT, pentru a se încheia în zona Argentinei, la ora 21.50 GMT. Având în vedere că va traversa o mare parte din Oceanul Pacific, puțini oameni vor putea observa fenomenul.

Totuși, eclipsa de soare totală va putea fi văzută de la Observatorul European Austral din La Silla, Chile, echipat cu unul dintre cele mai performante telescoape de pe Terra.

Când va fi vizibilă următoarea eclipsă de pe teritoriul României

 

Următoarea eclipsă parțială de Soare vizibilă de pe teritorul Românei va avea loc pe 21 iunie 2020. De asemenea, următoarea eclipsă solară totală vizibilă din țara noastră va avea loc abia pe 3 septembrie 2081.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24