Urmărește emisiunea live


EBa și Luhan, strategia PMP și PDL

val-valcu
val-valcu

Plecarea Elenei Băsescu la PMP îi dă o lovitură lui Vasile Blaga. Iar eliminarea lui Luhan din lista PDL arată resemnarea partidului.

Elena Băsescu era obligată să plece din PDL înainte de europarlamentare. Gestul reprezintă un remember al adio-ului de la perdeluță. Vasile Blaga a procedat corect când i-a păstrat EB-ei un loc pe lista de candidați la europarlamentare. Brandul ”Băsescu”, strecurat printre alți pedeliști, putea să mențină o confuzie aducătoare de voturi. În fond, după 2004 erau destui oameni care îl căutau pe Ion Iliescu pe buletinul de vot. Prezența EB-ei pe lista PDL putea da argumente scenariștilor, care vedeau înțelegeri în Traian Băsescu și fostul său partid. Oricum, nu putea ajuta PMP-ul.

Cât privește noul partid al președintelui, poate că numele Elena Băsescu dădea bine pe listă, pentru electoratul dur, așa numiții băsiști. Sacrificiul făcut arată că nu este țintit acest nucleu, ci se caută alegători din zona dezamăgiților de actuala guvernare (vezi scrisoarea cu taxa pe combustibil) sau a celor care nu prea votează. Suntem diferiți, nu facem compromisuri, apărăm statul de drept etc. A ținut în vremea alianței D.A., nu repari aparatul care funcționează.

În schimb, PDL pare resemnat. Un mesaj în acest sens poate fi neincluderea în listă a lui Petru Luhan. M-am certat, chiar violent, cu acest propagandist PDL, în nenumărate dezbateri TVR. În schimb, cred că m-am intersectat o singură dată cu Marijean Marinescu, de pildă. Prima explicație care îmi vine în minte: Luhan era trimis la greu, adică la televiziunile care criticau Puterea portocalie, Marinescu apărea mai ales la confortabila B1Tv.

Nu discut de relația conducerii cu baronii locali, cu cei care sunt chemați să aducă voturi în această confruntare de active. Dar Luhan îmi pare a fi avut o notorietate mai mare și teoretic mai multe șanse de a atrage voturi din electoratul neafiliat. Pentru că avea o expunere mai mare în presa nealiniată. Practic, tot ce mai speră Blaga este să reamintească spectatorilor B1tv ce pușcă și curea lată avea PDL, odinioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel