După ce au tăiat accesul rușilor la Instagram, autoritățile le propun acestora o nouă rețea, Rossgram

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

O nouă aplicație urmează să fie lansată în Federația Rusă, pentru a suplini interzicerea Instagram de către autorități.

Un grup de antreprenori ruşi urmează să lanseze la finele acestei luni o aplicaţie care va permite utilizatorilor să trimită fotografii sau înregistrări video, în încercarea de a acoperi golul lăsat de Instagram, la care accesul a fost blocat de autorităţile de la Moscova, transmite Reuters.

Noua aplicaţie, denumită 'Rossgram', va fi lansată pe data de 28 martie şi va veni cu funcţii suplimentare precum crowdfunding şi acces la o parte din conţinut.

"Partenerul meu Kirill Filimonov şi grupul nostru de dezvoltatori am decis să nu ratăm această oportunitate pentru a crea un echivalent rusesc al unei reţele sociale iubite de compatrioţii noştri", a scris Alexander Zobov, directorul de relaţii publice al iniţiativei, pe reţeaua socială VKontakte.

Luni, autoritatea de reglementare în sectorul comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a blocat accesul la aplicaţia Instagram, după ce proprietarul său, grupul american Meta Platforms, a anunţat săptămâna trecută exceptarea de la regulile privind suprimarea mesajelor ostile a celor referitoare la armata şi liderii ruşi.

Potrivit unei fotografii postate de Alexander Zobov pe reţeaua socială VKontakte, schema de culoare şi layout-ul aplicaţiei 'Rossgram' vor fi similare cu cele ale Instagram.

În ultimele luni, Rusia a început să îşi dezvolte propria sa tehnologie, un exemplu fiind smartphone-urile AYYA T1 produse de conglomeratul de stat Rostec. De asemenea, în luna noiembrie a anului trecut Gazprom Media a lansat Yappy, o versiune rusească a platformei TikTok, scrie Agerpres. 

Aliații lui Putin cer reintroducerea pedepsei cu moartea în Rusia

Partidul Liberal Democrat este gata să supună discuţiei o iniţiativă privind organizarea unui referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cele mai grave crime, a declarat fracţiunea de partid din Duma de Stat.

„Această problemă este ambiguă, iar Partidul Liberal Democratic ar putea iniția un referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea în cazul celor mai serioase crime, precum corupția pe scară largă, pedofilie, terorism etc” a declarat fracțiunea într-o declarație publicată miercuri pe canalul Telegram al liderului LDPR Vladimir Zhirinovsky.

Declarația notează că această problemă a apărut din cauza faptului că „Rusia părăsește Consiliul Europei, ceea ce înseamnă că renunțăm la valorile și regulile care ne sunt străine”.

„Una dintre ele este interzicerea pedepsei cu moartea, care se aplică peste tot în afara Uniunii Europene: în Statele Unite, China, India, Japonia, Egipt și alte 47 de state”, notează fracțiunea LDPR (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel