Două săptămâni de vacanță pot crește riscul de boli cronice

Doar două săptămâni de inactivitate pot crește riscul unei persoane sănătoase de boli cronice și chiar de deces prematur, avertizează un nou studiu consultat de Daily Mail.

Activitățile de birou și obsesia ecranului au determinat creșterea ratelor de inactivitate la nivel mondial -contribuind la creșterea obezității, a diabetului de tip 2 și a bolilor de inimă.

În ciuda acestui fapt, mulți dintre noi încearcă tot posibilul să rămână în formă și sănătos mergând mai mult pe jos în loc să ia mijlocul de transport în comun și mâncând bine.

Dar experții avertizează că eforturile dvs. sunt inutile, dacă nu vă păstrați tot timpul - chiar și în timpul sărbătorilor.

Doar 14 zile de relaxare pe o plajă afectează masa musculară și produce schimbări metabolice care afectează drastic sănătatea inimii, potrivit unui nou studiu realizat de Universitatea din Liverpool.

Studiul a inclus 28 de persoane sănătoase, fizic active cu o vârstă medie de 25 de ani și un IMC mediu de 25 kg / m2.

Toți subiecții purtau o banderolă SenseWear pentru a măsura activitatea lor fizică. Un jurnal alimentar a fost completat pentru a se asigura că nu s-au schimbat aportul alimentar pe parcursul intervenției.

Ei aveau, de asemenea, controale cuprinzătoare de sănătate, inclusiv greutatea și masa musculară, capacitatea de recuperare de la exerciții fizice și aptitudinile fizice.

Evaluările au fost făcute la începutul studiului și după un protocol de reducere a pasului de 14 zile, care a redus activitatea participanților cu mai mult de 80% - de la aproximativ 10 000 de pași pe zi la aproximativ 1500 de pași pe zi.

Ei au descoperit că această schimbare a însemnat că participanții au plecat de la 161 minute pe zi la doar 36 de minute pe zi.

În același timp, timpul petrecut în ședință făcând nimic nu a crescut cu o medie de 129 de minute.

După perioada de inactivitate, s-au observat modificări semnificative ale compoziției corporale, incluzând pierderea masei musculare scheletice și creșterea greutății corporale totale.

Modificările aduse grăsimii corporale au avut tendința de a se acumula la nivel central, ceea ce reprezintă un factor major de risc pentru dezvoltarea bolilor cronice.

În ansamblu, nivelurile de fitness cardio-respiratorii au scăzut drastic, iar participanții nu au putut să se desfășoare atât timp cât și la aceeași intensitate ca și anterior.

A fost de asemenea remarcat o pierdere substanțială a masei musculare scheletice, cu o reducere atât a greutății totale (întregul corp), cât și a masei slabe a piciorului (pierdere medie de 0,21 kg).

Principalul autor al studiului, Dr. Dan Cuthbertson, a spus: "Într-un grup de tineri sănătoși activi fizic, care au respectat recomandările privind activitatea fizică recomandată, doar 14 zile de comportament sedentar crescut au determinat reduceri minore, dar semnificative în ceea ce privește fitness, care au fost însoțite de reducerea masei musculare și Creșteri ale greutății corporale.

Aceste schimbări pot duce la o boală metabolică cronică și la o mortalitate prematură. Rezultatele subliniază importanța activității fizice rămase și evidențierea consecințelor periculoase ale comportamentului sedentar continuu. "

El adaugă: ”Activitatea noastră fizică de zi cu zi este esențială pentru abținerea de la boli și complicații de sănătate. Oamenii trebuie să evite ședința pentru perioade lungi de timp.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel