Doina Pană: Lemnul trebuie să ajungă la cetățeni, nu să îngrașe niște conturi

Ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană, se poziționează alături de interesul cetățenilor, prin noile măsuri ale ministerului pe care-l conduce, legate de asigurarea lemnului de foc. 

”Noul Regulament de valorificare a masei lemnoase din România, adoptat în data de 5 octombrie 2017 de Guvernul României, la propunerea Ministerului Apelor și Pădurilor, a condus, în mai puțin de două luni de la intrarea în vigoare, la o creștere cu 20% a cantității de lemn de foc provenită din pădurile statului și vândută de către Romsilva populației pentru încălzirea gospodăriilor“, notează marți, Ministerul Apelor și Pădurilor printr-un comunicat de presă.

Doina Pană afirmă faptul că Regia Națională Romsilva a scos la vânzare, la nivel național, 876.000 mc de lemn de foc pentru populație, la prețul de 151 lei/mc, iar până la sfârșitul anului se va ajunge la peste un milion de metri cubi.

[citeste si]

Ministerul Apelor și Pădurilor anunță pe site-ul oficial faptul că „punerea în aplicare a prevederii noului Cod Silvic referitoare la asigurarea cu prioritate a lemnului de foc pentru populație va avea efecte mult mai clare începând cu anul 2018”. De anul viitor, se vor pune pe piață pentru populație aproape 4 milioane de metri cubi de lemn, strict din pădurile din proprietatea statului. La această cantitate se va adăuga și cea rezultată din exploatarea pădurilor din proprietatea unităților administrativ-teritoriale, gestionată de ocoalele silvice de regim.

”Lemnul trebuie să ajungă la cetățeni, nu să îngrașe niște conturi!” a conchis ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel