Diversioniştii

razvan dumitrescuScandal după scandal! Care mai de care mai violent, parcă cineva ţi le bagă cu mâna în ochi să nu cumva să te plictiseşti. Dacă faci o analiză atentă vezi o droaie de coincidenţe şi mai vezi că ori de câte ori temele astea lovesc în PDL, alt eveniment dă cu furie peste noi ca să ne uitam la el şi să nu apucăm să punem vreo concluzie pe cel precedent.

Să le luam pe rând... În jurul datei de 14 ianuarie eram în plin scandal al recalculării pensiilor militare. Puterea nega ceea ce oamenii vedeau cu ochii lor. La redacţie primeam zeci de fluturaşi cu sume tăiate şi cu 70% dar Boc şi Oprea spuneau că tot ce e sub 3000 de lei nu scade. Totul s-a dus spre cei de la putere care se afundau şi mai mult în minciună cu fiecare declaraţie pe care o făceau... Şi ce s-a întâmplat?

Pe 26 ianuarie apare din senin reţinerea şi apoi arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Tot scandalul s-a mutat acolo, la procurori, la spitalul unde acesta a fost internat, la felul în care PSD apără, nu-i aşa, încă o dată un corupt!

În scurt timp se ajunge însă din nou la PDL prin senatorul Mircea Andrei, principalul rival politic al lui Nicolescu în judeţ care avea legătură cu tot evenimentul sau, mă rog, era prins în atât de multe coincidenţe încât doar cei luaţi de cap nu şi-ar fi pus întrebări. Aşa că 2 februarie trebuia să fie ultima zi în care presa stătea cu lupa pe această poveste.

În dimineaţa următoare sunt reţinuţi vameşii de la Siret. Urmează spectacolul: audieri, mandate de arestare descinderi şi la Stamora Moraviţa şi Naidăş. Nu s-a mai vorbit de PDL de Mircea Andrei sau de Nicolescu, băgat în stare gravă în spital de toată această întâmplare. Obiectivul camerelor de luat vederi era focalizat pe cei care luau şpăgi, mai ales că apărea şi mercurialul mitei.

Dar... Începând cu 13 februarie totul se duce încet încet către PDL. Într-o motivaţie a unui mandat de arestare un judecător îşi însuşeşte punctul de vedere al procurorilor şi scrie că banii mergeau şi către un partid! Nasol moment, frumoasă colivă pentru cei de la putere!

Laura Codruta Kovesi e prinsă cu dezinformarea în gură când spune că procurorii nu au legătură cu această concluzie şi că nu e vorba de vreun partid!

Apare însă tabla de şah, apar turele şi toată lumea se întreabă cine e Regina şi cât de misterios e Regele! E pus sub invinuire şeful Vămilor, numit de Boc şi de Blejnar de la ANAF. Firele duceau din nou la partidul de guvernamant...

Numai că... Pe 13 februarie încep întâlniri de taină între preşedintele Traian Băsescu şi liderii partidului de guvernământ. Timp de trei zile ni s-a livrat pe surse o întreagă poveste, că se caută premier independent, că Boc va trebui să aleagă între partid şi guvern că viitorul premier ar putea fi cutare sau cutare... Trei zile toată lumea stă cu ochii pe noul subiect şi uită de Regină şi de Rege.

Ghinionul lui Băsescu e însă maxim. Apar înregistrările discuţiilor dintre el şi PDL-işti de unde se vede clar ce preocupări are de fapt şi cât de disperat de menţierea cu orice preţ la putere este şeful statului.

Se auzea acolo clar şi cum stă PDL în sondaje, pe la 8% nu pe la 18% cum ne aburea Videanu la televizor. Împăratul era din nou gol în faţa camerelor de luat vederi şi uite că exact atunci apare din senin scandalul cu liderii de sindicat controlaţi de ANI. Luaţi la pachet vreo 14 dintre ei! Aşa că au scăpat şi de înregistrări.

Operaţiunile astea vin prea la timp ca să fie simple coincidenţe. Nu spun că vameşii sunt nevinovaţi sau ca Nicolescu e sfânt, spun doar că sunt din ce în ce mai multe indicii că toate poveştile grave sunt ţinute la sertar pentru a fi aruncate pe piaţă în caz de avarie la Putere!

Cine se ocupă de toate punerile în scenă?Undeva e cineva la planşetă. Dacă sursele mele nu mint, ajung la un personaj despre care se spune că e un fel de consilier din umbră al locatarului de la Cotroceni şi care ar fi poreclit “Şarpele cu ochelari”. Zău că nu ştiu despre cine poate fi vorba!

Citeşte şi:

Lui Traian Băsescu i s-a făcut frică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel