Diversioniştii, episodul 2: Bercea Mondial, poliţiştii de la Albiţa şi cumătrul lui Traian Băsescu

razvan dumitrescuRândul trecut m-am referit pe larg şi cu exemple la felul în care un eveniment care loveşte în actuala Putere este imediat acoperit de alt subiect în aşa fel încât să nu apucăm să punem concluzia pe el.

Nu-mi imaginam că în doar câteva zile voi avea încă o probă că cineva se ocupă de aceasta strategie! Rămăsesem la episodul cu liderii de sindicat controlaţi de ANI la avere, acţiune care venea tocmai la timp pentru a acoperi efectul discuţiilor înregistrate dintre Traian Băsescu şi liderii PDL, difuzate de Antena3. Se vedea acolo că s-au adunat să facă ceva cu dezastrul din sondaje şi să găsească metode să rămână la putere păcălind electoratul.

Mai marii zilei au însă mult ghinion pentru că, la sfârşitul săptămânii trecute, Bercea Mondial este dat în urmărire pentru tentativă de omor. Individul nu e un cetăţean oarecare, e interlop cunoscut care până acum a reuşit să scape de vreo şapte dosare penale şi mai e şi înrudit cu fratele preşedintelui, Mircea Băsescu. Uite cum un alt eveniment se apropia periculos de familia conducătoare... Sigur, se spune că neamurile ţi le dă Dumnezeu şi nu prea ai ce face cu asta cu excepţia cazurilor în care ţi le alegi singur şi aşa a făcut şi fratele preşedintelui, a ales... prin botez să devină rudă cu personajul în cauză. Te poţi întreba de ce o fi ales el să se asocieze cu o creatură despre care nu avea cum să nu ştie că e certată cu legea? La imagine dădea prost aşa că te întrebi care e profitul?

Timp de trei zile presa a tocat acest subiect iar pe ecranele televiziunilor au curs şi imagini cu Traian Băsescu dansând la sărbătoarea ţiganilor de la Costeşti, alături de prima doamnă care primea în dar un colier, în văzul mulţimii, de la acelaşi amfitrion Bercea Mondial! La petrecere nu este exclus să fi fost prezenţi şi copiii gazdei, aud că pe unul îl cheamă Televizor şi mai are un fiu care se numeşte Judecător! Nu ştiu să existe şi un copil cu numele Procuror dar cred că în situaţia în care se află acest tată, i-ar trebui o instanţă şi un întreg Parchet ca să mai scape!

Aşadar, pe scurt, un preşedinte de stat european „decorat“ de un specimen... Mondial.. Din nou întrebarea - şi care e profitul?

Pentru că toată situaţia asta devenea cât se poate de jenantă trebuia să apară ceva care să abată atenţia şi au venit descinderile, reţinerile şi arestările de la vama Albiţa!

Nu spun că poliţiştii de frontieră de acolo sunt sfinţi, martiri. Spun doar că evenimentul a venit la ţanc, nici mai devreme nici mai târziu, tocmai atunci când cazul Bercea ajunge mult prea aproape de domnul Preşedinte.

Dacă cineva îmi spune că sunt ticălos şi am numai scenarii în cap îi voi zâmbi şi-l voi întreba cum se face că o parte dintre cei care urmau să fie săltaţi luni dimineaţă în urma unei operaţuni secrete îşi angajaseră avocaţi încă de sâmbătă şi şi-au trimis copiii să doarmă pe la rude sau prin vecini ca să nu fie şi ei martori la păţania părinţilor? Până şi viitorii arestaţi ştiau ce o să se întâmple, deci mai aveţi şi alte întrebări?

Îndrăznesc să pun pariu că în acest moment cei de la planşetă caută deja un eveniment. Dacă nu caută încă, ar trebui să o facă pentru că s-ar putea să aibă mari probleme cu şeful vămii Albiţa. Presa a scris deja că el e finul cumătrului lui Traian Băsescu. A candidat la Senat din partea PDL dar nu a intrat. E frate cu un deputat de la UNPR iar şeful său pe linie de vămi e Mihai Arcană, un personaj despre care s-a tot spus că ar fi ruda prin alianţă(ca să vezi câte alianţe! )cu deputatul PDL Marius Spânu... Acest şef de vamă e finul omului de afaceri Romică Lorentz, membru PDL care are un copil botezat de domnul Traian Băsescu (ştiţi ce înseamnă asta, e cu „Te lepezi de Satana“).

Şi apropos, pentru că tot se învârt aceste evenimente în jurul vămii Albiţa din judeţul Vaslui, îmi amintesc fără legătură directă cu povestea că domnul Preşedinte era în legislatura 1996-2000 deputat PD de Vaslui!

Ne reîntâlnim în episodul următor. Pe curând!

Citeşte şi:

Diversioniştii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel