EXCLUSIV  Dimineață roșie pentru piața criptomonedelor. Scăderi și de 20%

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Piața criptomonedelor s-a prăbușit brusc în noaptea de marți spre miercuri.

Valoarea principalelor monezi virtuale a scăzut și cu 20% în timpul nopții, fiind dovada că piața criptomonedelor se află într-un moment plin de turbulențe. Totul a pornit de la anunțurile lui Elon Musk privind faptul că Bitcoin nu va mai putea fi folosit pentru achiziționarea mașinilor Tesla, iar restul monezilor au urmat modelul gigantului.

Bitcoin (BTC) scade sub 40.000 dolari

În prezent, valoarea Bitcoin este de 39.500 dolari, însă cea mai scăzută valoare a fost cea de 38.600 dolari. Din februarie nu mai valorase Bitcoin atât de puțin, iar căderea gigantului poate continua, influențând la rândul său restul pieței.

Binance Coin (BNB) scade la aproape 400 dolari

După ce a atins acum o săptămână un vârf istoric de 692 dolari, BNB a scăzut treptat, ajungând în timpul nopții la 407 dolari. În prezent, valoarea BNB este de 430 dolari, iar prețul poate continua să scadă în funcție de picajul Bitcoin.

Cardano (ADA) scade la 1,7 dolari

Și ADA a avut de suferit din cauza crahului pieței criptomonedelor, ținând cont că în urmă cu patru zile a ajuns la un maxim istoric, de 2,47 dolari. Astfel, în doar patru zile, ADA a ajuns la 1,59 dolari, scăzând cu aproape un dolar.

Ethereum (ETH) ajunge la 3.000 dolari

Și ETH a ajuns la un maxim istoric în urmă cu o săptămână, atingând cota de 4.379 dolari, însă scăderea sa a fost una la fel de drastică. Cu un minim de 2.850 dolari, prețul Ethereum este în prezent în jur de 3.000 dolari. Scăderea poate fi accentuată dacă Bitcoin continuă să se prăbușească.

Totul a plecat de la Elon Musk

Moneda virtuală Bitcoin a scăzut semnificativ pe 13 mai, alături de multe alte criptomonede mai mici, după ce Tesla a anunțat că nu va mai accepta această metodă de plată pentru că are un cost de mediu mult prea mare, în contextul în care de dorește combaterea crizei climatice.

„Tesla a suspendat achizițiile de mașini cu Bitcoin. Suntem îngrijorați în legătură cu utilizarea tot mai crescută a combustibililor fosili în minarea și tranzacțiile Bitcoin, mai ales a cărbunelui, care are cele mai rele emisii din toate. Monezile virtuale sunt o idee bună în multe feluri și credem că au un viitor promițător, dar nu se va putea dacă au un cost atât de mare de mediu.

Tesla nu va vinde ce Bitcoin a achiziționat și vrem să utilizăm rețeaua odată ce tranzacțiile sunt mai sustenabile. Căutăm și alte criptomonede care utilizează <1% din energia utilizată per tranzacție de Bitcoin”, s-a arătat în mesajul CEO-ului Tesla, Elon Musk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel