DIABET. Tratament care ar putea limita suferințele bolnavilor

Diabetul de tip 2 ar putea să nu mai fie o problemă pentru bolnavi. Un tratament   pus la punct de cercetătorii britanici este pe cale să limiteze suferințele   acestei boli.

Tratamentul se va activa doar în momentul în care pacientul are nevoie, cu ajutorul unei lumini albastre, plasate la nivelul abdomenului. Aceasta  va stimula secreția insulinei, iar acțiunea lui se va opri după ce lumina nu mai este activă. Astfel, oamenii vor avea un control mai mare asupra nivelului de zahăr din organism.

Cercetările în privința medicamentelor care se activează cu ajutorul luminii sunt încă într-un stadiu incipient, însă oferă speranțe pentru dezvoltarea unor tratamente mai sigure, a adăugat unul dintre medicii care este implicat în acest studiu.

Citește și: Diabet. Insulina injectabilă ar putea dispărea din tratamentul bolnavilor

"În principiu, acest tip de terapie permite un control mai bun al glicemiei, deoarece poate fi activat pentru o perioadă scurtă de timp și numai când este nevoie, de exemplu, după o masă", a declarat coordonatorul studiului, David Hodson, de la "Imperial College", potrivit foxnews.com.

Medicamentele folosite în prezent în tratarea diabetului de tip 2 au efecte secundare asupra altor organe, precum inima și creierul, și, uneori, determină secreția unei cantități prea mari de insulină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel