Descoperirea care schimbă tot ce știm despre extratereștrii

O descoperire făcută recent a ar putea schimba tot ce știm despre viața extraterestră.

Până acum se credea că orice formă de viaţă depinde de elemente fundamentale ca apa, energia, oxigenul, dar se pare că nu este aşa.

Oamenii de ştiinţă au descoperit la kilometri adâncime sub suprafața Pământului o bacterie care trăiește izolată de razele soarelui și de orice alt lucru viu de milioane de ani. Se hrănește și se reproduce datprită energiei eliberate de elemente radioactive, cum ar fi uraniul prezent în stâncă.

Bacteria, denumită științific Desulforudis audaxviator, i-a surprins pe oamenii de ştiinţă pentru că supraviețuiește într-un mediu ostil pentru aproape toate celelalte forme de viață de pe Pământ.

Dacă această bacterie poate trăi în aceste condiții pe Terra atunci discuția poate depășii granițele planetei până la viața extraterestră. Cu alte cuvinte, lista de potențiale habitate străine ar putea include orice loc din spațiu.

"Cine spune că viaţa de pe alte planete nu are aceleaşi tipare? Este absolut neaşteptat că această formă de viaţă este susţinută integral de substanţe radioactive", a declarat cercetătorul Dimitra Atri.

În cazul în care teoria se dovedește a fi adevărată, acest tip simplu de microorganisme ar putea fi prezent peste tot, inclusiv în roci spațiale, care se lovesc ocazional de Pământ.. Descoperirea a fost publicată în Royal Society Journal.

Dacă o astfel de bacterie se hrănește cu energia depusă de radiaţiile cosmice, iar cele mai multe raze sunt blocate de atmosferă, în mod paradoxal Pământul ar fi un loc ostil pentru o astfel de formă de viață.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel