Descoperire spațiu. Oamenii de știință, anunț: "A ratat-o"

Pamântul, vedere din spațiu. foto: nasa.org
Pamântul, vedere din spațiu. foto: nasa.org

Oamenii de știință au făcut o descoperire importantă.

Trecerea sondei Voyager 2 prin apropierea planetei Neptun, în luna august 1989, a dezvăluit un sistem complex format din 13 luni, şase dintre acestea nemaifiind observate anterior. Treisprezece ani mai târziu, oamenii de ştiinţă au anunţat descoperirea unei alte luni, neobservată de sondă, relatează agenţia DPA.

Datele obţinute prin tehnici speciale cu ajutorul telescopului spaţial Hubble le-au permis astronomilor să descopere o a şaptea lună, un satelit natural îngheţat situat în apropiere de planeta gigantică îngheţată şi neobservat de Voyager. Numele său este Hippocamp.

Voyager a fost puţin ghinionistă, a declarat Mark Showalter, astronom planetar în cadrul Institutului SETI şi autor principal al studiului în care este descrisă această lună, publicat miercuri în jurnalul Nature.

Vezi și: Dieta cu oțet de mere și miere. Slăbești rapid și nu te îngrași la loc

Au fost mai multe ocazii"

Au fost mai multe ocazii în care camera Voyager a fost cât pe ce să o observe - uneori chiar la 100 de pixeli distanţă - însă a ratat-o, a precizat specialistul.

După trecerea sa prin apropierea planetei-gigant, Voyager 2 a surprins imagini cu întregul sistem al lui Neptun, însă Hippocamp era prea mică şi prea palidă pentru a putea fi detectată în acestea, a notat Showalter. Neptun este cea de a opta planetă din sistemul solar şi orbitează Soarele la 4,5 miliarde de kilometri. Această planetă este atât de îndepărtată încât cele mai perfomante telescoape abia reuşesc să distingă cei mai mici dintre sateliţii săi.

Vezi și: Bancomat card. Ce se întâmplă dacă apeși "Cancel" de două ori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel