Declarația unică 2020. Cine trebuie să o depună şi care este termenul limită

formulare fiscală decee
formulare fiscală decee

Ministerul Finanţelor vine cu precizări privind Declaraţia unică 2020.

Cine depune declarația unică?

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Informații complete privind persoanele fizice care au obligația depunerii declarației unice, precum și instrucțiuni privind completarea acesteia se regăsesc în Anexa nr. 2 a Ordinului președintelui ANAF nr. 139/2020 pentru aprobarea modelului, conținutului, modalității de depunere și de gestionare a formularului „Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice“. Instrucțiunile sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, secțiunea „Formulare fiscale ordonate după număr“.

Care este termenul de depunere?

Declarația se depune până la data de 25 mai 2020, inclusiv, de către persoanele fizice care au obligaţia: - declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2019; - declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2020; - declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2020 şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2019.

Declaraţia se depune în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, în cazul contribuabililor care încep o activitate în cursul anului fiscal şi a celor care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală şi care nu au avut, până la acea dată, obligaţia depunerii declaraţiei unice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel