De ce trebuie să mănânci ciocolată înainte de somn. Efectul nebănuit

ciocolată
ciocolată

Evitarea anumitor alimente, precum ciocolata nu este întotdeauna cea mai bună idee de a scăpa de insomnii, potrivit Mirror.

Nutriționistul și antrenorul personal, Keris Marsden, a vorbit despre modul în care un singur aliment, deoarece mulți oameni încearcă să evite anumite mâncăruri atunci când țin o dietă, poate avea, de fapt, unele avantaje majore. Este vorba despre ciocolată. Potrivit acesteia, consumul de ciocolată te-ar putea ajuta cu adevărat să ai un somn mai bun. Aceasta a explicat cum hormonul denumit serotonină este esențial pentru producerea melatoninei în organism. Melatonina, în caz că nu știați, este hormonul care ne reglează ciclul somnului.

Ea a continuat să spună cum consumul anumitor alimente poate crește nivelul de serotonină și, astfel, crește producția de melatonină în organism - iar un astfel de aliment este ciocolata. Aceasta a punctat faptul că ciocolata: "Crește serotonina - serotonina te ajută să adormi noaptea."

Și somnul bun nu este singurul beneficiu al consumului de ciocolată. În studiu, echipa a analizat datele de la 13.626 de adulți, inclusiv consumul de ciocolată, simptomele depresive și o serie de alți factori, inclusiv înălțimea, activitatea fizică și orice alte probleme cronice de sănătate. 
Analiza datelor a relevat faptul că participanții care au raportat consumul de ciocolată neagră în două perioade de 24 de ore au avut șanse de 70% mai mici de a raporta simptome depresive decât cei care nu au consumat deloc ciocolată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel