De ce e bine să mâncăm lămâie. Beneficii la are nu te-ai fi gândit

Lămâi
Lămâi

Consumul unei game largi de fructe și legume pare să reducă riscul multor probleme de sănătate. Lămâile sunt o sursă bună de vitamina C şi antioxidanți şi pot preveni mai multe boli grave.

Scade riscul de accident vascular cerebral

Potrivit American Heart Association (AHA), fructele citrice pot ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral ischemic la femei.

"Studiile au arătat că fructele, legumele și mai ales consumul de vitamina C sunt asociate cu un risc redus de accident vascular cerebral. [...] Flavonoidele [prezente în anumite fructe și legume] se consideră că oferă oarecare protecție prin mai multe mecanisme, funcția vasculară și un efect antiinflamator. ", Aedín Cassidy, Ph.D., autor principal al studiului.

Citricele sunt o sursă bună de flavonoide, care se consideră că ajută la protejarea împotriva cancerului și a bolilor cardiovasculare.

Accident vascular cerebral ischemic este cel mai frecvent tip de accident vascular cerebral. Este cauzată de un cheag de sânge care blochează fluxul de sânge către creier.

Prevenirea cancerului

Lămâile și sucul de lamaie sunt o sursă excelentă de vitamina C antioxidantă. Antioxidanții pot ajuta la prevenirea formării radicalilor liberi, care sunt cunoscuți ca fiind cauza cancerului.

Menținerea unui ten sănătos

Vitamina C joacă un rol vital în formarea colagenului, sistemul de sprijin al pielii. Când se consumă în formă naturală sau se aplică local, vitamina C poate contribui la combaterea leziunilor cutanate cauzate de soare și poluare, reduce ridurile și îmbunătățește textura generală a pielii, potrivit rezultatelor unui studiu pe șoareci publicat în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel