De ce au POFTE femeile însărcinate? Răspunsul la care nu se aștepta NIMENI

Există povești celebre despre femeile gravide care au poftă de murături sau înghețată ori care-și trimit soții după fast-food la 1 dimineața.

Așadar, BBC a explicat de ce au femeile însărcinate pofte. Se speculează că poftele viitoarelor mămici de fapt satisfac nevoile nutriționale ale femeii sau ale copilului, un lucru care pare ușor de înțeles, însă nu este așa.

Cercetările au descoperit că poftele din timpul sarcinii, ca și concept, nu sunt neapărat regăsite în toate culturile. Cum Pământul este plin de culturi diferite, oamenii de știință au aflat că o femeie din SUA sau Marea Britanie poate simți nevoia de mâncăruri gustoase, în timp ce o femeie din Japonia, în cazul în care există pofte, cere cel mai des orez.

Poftele nu ajută nutrițional

Studiile au descoperit că cele mai des întâlnite pofte precum înghețata sau fast-food-ul nu fac bine femeilor din punct de vedere nutrițional. În plus, viitoarele mămici care au pofte tind să se îngrașe mai mult în timpul sarcinii, ceea ce poate duce la complicații.

Concluziile specialiștilor sunt simple: sursa poftelor este fie psihologică, fie culturală. Atunci când femeile se abțin de la o mâncare foarte gustoasă, cum ar fi ciocolata sau felurile de mâncare bogate în calorii, iar apoi iau o îmbucătură, simt nevoia să mănânce și mai mult. Este, în final, vorba despre ce consideră societatea ca fiind prea mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel