De ce a venit vremea ca LS Iași să-și ia universitatea înapoi de la Toader. Opt motive incredibile

Tudorel Toader FOTO AGERPRES
Tudorel Toader FOTO AGERPRES

Liga Studenților Iași transmite un comunicat de presă prin care anunță că a venit vremea să-și ia universitatea înapoi. LS Iași dorește înlăturarea lui Tudorel Toader din funcția de rector și-i cheamă pe toți cei care au votat la referendumul pe justiție să protesteze pe scările Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și să ceară demisia rectorului Tudorel Toader. 

Liga Studenților Iași îi cheamă la protestul împotriva lui Tudorel Toader pe ”toţi cetăţenii care au susţinut şi susţin lupta anticorupţie” transmițând chiar: ”Ai votat DA la referendumul pentru justiţie? Atunci trebuie să ceri alături de noi demisia lui Tudorel Toader!”. 

Acuzații fără argumente

Sursa citată scrie cu majuscule că Tudorel Toader ar trebui să-și dea ”URGENT” demisia. La baza solicitării stau ”prejudiciile imense de imagine” care ar fi fost aduse de Tudorel Toader ”comunității academice”, fără a enumera care sunt respectivele prejudicii, ci doar susținând că, dacă va tăcea, ”comunitatea academică” va fi privită drept ”complice moral” al lui Tudorel Toader.  

Întrebările sunt clare după aceste precizări ale LS Iași: Care prejudicii? Complice la ce? ”Comunitatea academică” se identifică prin Liga Studenților? 

Ce majoritate reprezintă LS Iași? 


Mesajul continuă prin precizarea: ”Mulți elevi și părinți sunt determinați să nu mai aleagă cea mai veche universitate din țară, atât timp cât Toader va rămâne rector.”  

Nu știm nici pe ce se bazează afirmația, dacă a fost făcută vreo cercetare, nici cât înseamnă ”mulți”, nici dacă este doar o propoziție aruncată într-un comunicat de presă pentru a da impresia susținerii demersului. 

Remarcăm și adresarea Ligii Studenților către rectorul universității: ”Este imperios să îi cerem cu toții demisia pentru că în fiecare zi în care el rămâne în scaunul de rector se surpă tot mai adânc edificiul moral și imaginea publică a universității ieșene.”

Prin înlăturarea lui Tudorel Toader, se pare că este de părere Liga Studenților că va salva ”demnitarea universității”. 

În finalul comunicatului, este dat un link cu motivele pentru care LS cere demisia rectorului. Revenim asupra motivelor, dar nu putem să nu remarcăm următorul mesaj: ”Prin tăcere, comunitatea academică nu ajunge decât să se închine în fața corupției morale și minciunii.” ce merită a fi explicat de către autor. Să fie oare, pentru LS, Tudorel Toader corupția morală și minciuna? 

Comunicatul continuă prin a transmite că demisia lui Tudorel Toader este ”o continuare firească a dispariției de pe scena publică a lui Călin Popescu Tăriceanu (prieten intim cu Toader) și a lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, două personaje toxice care l-au propulsat în politică pe Tudorel Toader și pe care acesta le-a apărat în mod public, tulburând pentru membrii cu probleme penale ai partidelor PSD-ALDE stabilitatea sistemului de justiție și bunul mers al societății, din obligație personală.” 

Spre dezamăgirea LS, Călin Popescu Tăriceanu nu a dispărut de pe scena publică, este chiar al doilea om în stat. 


Revenind la motivele pentru care se cere demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector, sintetizăm: 

- două treimi din mandatul de rector s-a dedicat intereselor politice și financiare

- pretinde că a fost manangerul universității

- urmărește să instituie un regim de cenzură, invitând la evenimente oameni precum Lia Savonea, președintele CSM. 

- amenință pe Facebook că va consulta un avocat pentru a da în judecată jurnaliștii care i-au criticat activitatea de ministru. 

- a cerut să șteargă comentariile negative de pe pagina Universității. 

- nu a mers la Marșul absolventului, de frică să nu fie huiduit. 

- pretinde să fie văzut ca un apărător al statului de drept. 

- ultima: toate cele mai sus au ca scop obținerea unui nou mandat de rector. 

Deci aceste supoziții, acuzații, păreri stau la baza scandalului făcut de LS Iași pentru a cere demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector. 

În  2016, LS Iași obținea, pentru tinerii studenți, beneficii precum reducerea cu 50% a tarifelor la transportul local în comun pentru studenţii şi elevii ieşeni, astăzi organizează acțiuni de protest cu # împotriva rectorului, pe motive politice, păreri personale, supoziții, acuzații. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel