De ce a ieşit Pesedeul la miting în faţa Pedeleului

val-valcu
val-valcu

Un polițist vede un tip în patru labe, căutând ceva în jurul unui felinar. Ce faci, îl întreabă? Îmi caut cheile de la casă. Aici le-ai pierdut? Nu, pe celălalt trotuar, dar aici e lumină! Președintele PSD și-a chemat simpatizanții să protesteze față de politizarea Justiției. Mai precis, împotriva  arestărilor preventive de care se abuzează pentru a denigra sau a șantaja personaje incomode. Operațiunea comportă riscuri.

[caption id="attachment_35787" align="alignleft" width="108" caption="Val Valcu"]val valcu, dcnews[/caption]

În cazul Gigi Becali, încătușarea a avut un efect invers față de cel scontat. Patronul Stelei era un personaj detestat de unii, simpatizat de alții, dar cu siguranță toți înțelegeau situația: un om cu gura mare este arestat înainte de pronunțarea verdictului, pentru că și-a apărat proprietatea. Oricine a suferit din cauza micilor pungășii de cartier, adică toată lumea, s-a identificat cu Becali. Pe Constantin Nicolescu nu-l știu decât argeșenii. Pentru restul țării nu-i decât un alt politician acuzat că a oferit contracte unei firme de casă. Cam greu să te pui în pielea celui nedreptățit de către DNA. Și foarte ușor pentru adversarii lui Ponta să ștampileze manevra ca pe una de sfidare a Justiției. PDL primește un balon de oxigen: uită publicul de Ridzi, își amintește de corupții celorlalți... Marea masă a nehotărâților are un motiv în plus să ezite.

Gestul PNL de a nu se alătura protestului a fost un gest  înțelept. Își eroda popularitatea într-o mișcare nu doar contestabilă, ci și inutilă, potrivit unei observații corecte a domnului Ponta. ”Traian Băsescu ştia, înainte să înceapă dezbaterile în instanţă, că a fost deja arestat domnul Nicolescu, şi a spus acest lucru la APCE. Dovedeşte încă o dată că arestările politice sunt dictate de Traian Băsescu şi susţinute ca întotdeauna cu aceeaşi slugărnicie de Emil Boc", a declarat preşedintele PSD.

Dacă șeful statului este cauza, de ce să pichetezi PDL și să nu-l înlături pe Băsescu de la putere? Mult mai eficiente decât mitingurile sunt negocierile cu migratorii de la UNPR, de pildă, pentru o nouă majoritate. Protestul a câteva zeci de pesediști în fața sediilor PDL nu va rezolva o problemă pe care n-a rezolvat-o mitingul de 30.000 de oameni din fața  Parlamentului. Cheile se află în urnele cu bile albe sau negre din interior, chiar dacă pe stradă e mai multă lumină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel