Darius Vâlcov: Acordul cu FMI, foarte probabil, nu se va prelungi

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a declarat, miercuri seară, că acordul României cu Fondul Monetar Internațional este cel mai probabil să nu se prelungească. 

Actualul acord al României cu FMI expiră în septembrie 2015. După acest moment, spune Darius Vâlcov la Realitatea TV, că "foarte probabil" acordul nu se va prelungi. 

Ministrul Finanțelor a fost întrebat, la Realitatea TV, dacă are acordul Fondului pentru măsurile anunțate în cadrul ședintei de Guvern, și care prevăd, între altele, o reducere sensibilă a TVA și modificări de taxe și impozite.

"Nu l-am cerut", a răspuns Darius Vâlcov. A argumentat că actualul acord se încheie în septembrie 2015 iar noul Cod Fiscal intră în vigoare de la 1 ianuarie 2016. 

Gabriela Firea: Alina Gorghiu, absentă. PNL blochează revizuirea Constituției

"Asta înseamnă că acordul nu se mai prelungește?", a fost întrebat ministrul, care a răspuns: "Foarte probabil".  Darius Vâlcov a precizat că, în 2014, România a înregistrat a cincea creștere economică din UE, ceea ce înseamnă că se află în parametri macroeconomici "mai mult decât corecți". 

"Am depășit de mult stadiul în care trebuie să vină profesorul să ne arate unde e tabla și unde e ușa. Trebuie să avem doar dialog mult mai consistent cu mediul de afaceri", a mai spus ministrul Finanțelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel