Curele de detoxifiere ar putea provoaca probleme grave de sănătate

detoxifiere
detoxifiere

Aţi băut prea mult în timpul sărbătorilor de iarnă? Aveţi de gand să urmaţi un anumit regim pentru a vă curaţa corpul? Ar trebui să vă mai gandiţi o dată pentru că de multe ori este inutil şi este o mare pierdere de timp.

Autor: Anca Murgoci

Potrivit organizaţiei medicale British Liver Trust care reuneşte specialişti din Marea Britanie aceste diete minune nu aduc niciun beneficiu organismului. Dietele de detoxifiere ar putea afecta grav organismul. Specialiştii spun că este mai bine să renunţaţi să beţi alcool decat să vă abţineţi să mancaţi anumite alimente in luna ianuarie, după sărbători. Ficatul este responsabil de eliminarea alcoolului din organism. Acesta procesează într-o oră opt grame de alcool. Din această cauză, consumul excesiv de alcool nu aduce doar mahmureală, ci şi daune ale ficatului şi ale altor organe pe termen lung.

Potrivit BBC Mundo, medicul Andrew Langford spune că mulţi oameni consideră că aceste cure de detoxifiere întineresc organismul. Dacă nu se consumă alcool în exces, ficatul poate răspunde rapid la detoxifiere. În 24 de ore, organul îşi reia activitatea normală. Problema este să nu exgeraţi cu băuturile alcoolice pentru a provoca leziuni hepatice.

Dr. Mark Wright de la Southampton General Hospital din Anglia spune că programele de curăţire pot crea mai multe probleme de sănătate de cat aţi putea crede. Ideea conform căreia puteţi manca orice în timpul sărbătorilor de iarnă, iar într-o lună puteţi curăţa corpul este total greşită.

Pentru a coştientiza riscurile la care vă supuneţi, British Liver Trust a lansat o comapanie numită „Love your liver” (Iubeşte-ţi ficatul). Campania recomandă oamenilor să facă sport şi să mănance sănătos în tot timpul anului. Dacă sunteţi supraponderal şi beţi alcool, creşteţi riscul apariţiei bolilor hepatice. Aşadar dacă nu faceţi excese culinare şi reduceţi consumul de alcool puteţi optimiza funcţiile hepatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel