EXCLUSIV  Cum să te ferești de frauda online. Marius Dumitrache (Enel) îți spune la ce să fii atent pentru a te feri de capcane când faci plăți /video

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Marius Dumitrache, Head of Employee Services Delivery, Digital Solutions, la Enel România, a prezentat, în platoul DC News TV, care sunt semnele distictive prin care ne putem da seama dacă un site de servicii este autentic sau nu, înainte să realizăm plăți prin intermediul acestuia.

 

În domeniul energetic, digitalizarea este crucială în ziua de azi. Interacțiunile cu clienții sunt și ele în mare parte digitale.

Vedem însă că, așa cum s-a întâmplat în alte industrii, și în energie apar în ultimul timp vulnerabilități, dacă vorbim despre siguranță digitală.

Cum ne dăm seama dacă un canal digital aparține într-adevăr cui spune că aparține?

„Sunt câteva elemente care ne arată clar cui aparține un canal digital sau altul. Primul ar fi numele afișat pe respectivul canal. In cazul Enel, fie că vorbim despre compania de furnizare, operatorul de distribuție, de compania de mobilitate electrică sau furnizorul de servicii energetice avansate, în fiecare caz numele și logoul sunt afișate clar, ceea ce denotă că acel canal este certificat. Un alt exemplu care denotă faptul că un site este de încredere sunt secțiunile dedicate, precum Termeni și condiții, Politica de cookies – în toate aceste secțiuni putem găsi informații despre compania respectivă, care ne ajută să înțelegem exact dacă compania este sau nu certificată”, a declarat reprezentantul Enel.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel