Cum produce o toaletă din Marea Britanie energie

O toaletă recent instalată în orașul britanic Bristol scoate la iveală un mod mai puțin convențional prin care se poate genera energie electrică.

O nouă tehnologie implementată în Marea Britanie demonstrează că unele reziduuri pot fi folosite pentru a produce energie, potrivit playtech.ro.

Este vorba, în acest caz, despre o toaletă din orașul Bristol, situată aproape de barul asociației studenților de la ”University of West England”. Acolo a fost instalat un prototip dotat cu o pilă de combustie microbiană ce are rolul de a genera energie electrică folosindu-se de urină.

Citește și: Marea Britanie. Șomer român, metodă prin care s-a îmbogățit în cazinouri - VIDEO -

Un angajat al universității a declarat pentru Mashable a declarat că ”toaleta este cât se poate de ecologică deoarece nu se folosesc combustibili fosili, iar sursa de energie va fi întotdeauna suficientă”. Desigur, cantitatea de energie pe care o va putea furniza sistemul va fi suficientă doar pentru o toaletă. La acest proiect, universitatea din Bristol a colaborat cu Oxfam, o agenție care se ocupă de ajutorarea celor săraci și celor neîndreptățiți.

Pe viitor, se speră ca acest sistem să fie implementat în majoritatea toaletelor folosite în taberele de refugiați. Deoarece energia electrică nu este suficientă, acele locuri pot deveni extrem de periculoase, în special pentru femei. Odată ce tehnologia este îmbunătățită, aceasta are șanse mari să fie folosită în cadrul unor proiecte mult mai mari de atât, mai ales dacă se ia în considerare prețul ei relativ mic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel