Cum plănuiește Pentagonul să curețe spațiul de gunoaie

Un nou satelit, pe nume Phoenix, va face în spațiu ceea ce nu reușește serviciul de salubritate pe Terra. Phoenix va recicla sateliții vechi și va selecta părțile funcționale, precum antene sau panouri solare, care vor fi folosite în construirea de sateliți noi. Deși testarea proiectului costă 180 de milioane de dolari, specialiștii spun că prețul se va amortiza și, pe termen lung, costurile vor fi reduse. 

Proiectul presupune reducerea costurilor pentru construirea de sateliți noi. Astfel, "jefuitorul de morminte" sau Phoenix, așa cum l-au numit cercetătorii de la Defence Advanced Research Projects Agency (DARPA) va fi un fel de REBU îmbunătățit. El va lua părțile încă funcționale ale sateliților vechi, care vor fi reciclate și folosite în construirea sateliților noi. Când sateliții vechi nu mai funcționează ei sunt lăsați să plutească în spațiu, scrie Daily Mail.

Până acum nu a existat niciun efort de curățare a spațiului și cu atât mai puțin de reciclare a lor. Doar testarea satelitului va costa 180 de milioane de dolari, însă cercetătorii speră ca investiția să reducă cu mult costurile pentru construirea unor sateliți noi. Testul va fi făcut în anul 2016, pe 140 de sateliți retrași. Astrologul Jonathan McDowell, de la Universitatea Harvard, spune că este "o idee interesantă", care va reduce costurile pe termen lung.

Proiectul prevede și lansarea în spațiu a unor mini-sateliți. Phoenix va cupla părțile de la sateliții vechi la mini-sateliți pentru  a crea un sistem de comunicare nou. Astfel, satelitul va testa și construirea de roboți la gravitatea zero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel