Urmărește emisiunea live


TRAIAN BĂSESCU i-a UMILIT pe ROZALIA BIRO și CLAUDIU MANDA

Președintele Traian Băsescu a catalogat ca fiind "nepotrivite" propunerile Rozaliei Biro și a lui Claudiu Manda pentru funcțiile de ministru al Culturii, respectiv ministru al Bugetului. Mai mult, șeful statului chiar "a făcut mișto" de cele două propuneri ale premierului Victor Ponta.

Experiența lui Manda - director la Casa Studenților Craiova

Într-o declarație de presă susținută vineri, la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a spus că deputatul Claudiu Manda nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului, deoarece experienţa cea mai complexă a acestuia este legată de funcţia de director la Casa Studenţilor Craiova, unde singurul calcul economic este reprezentat de valoarea biletelor rupte.

"Cea mai complexă experienţă a domnului Iulian Claudiu Manda este legată de funcţia de director la Casa de cultură a studenţilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo este valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă. Ori, ministrul Bugetului înseamnă mult mai mult", a spus șeful statului.

El a precizat că nici argumentul că Manda este membru al Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaților nu este suficient.

"Justificarea că domnul deputat a funcţionat în Comisia de buget-finanţe nu e suficient. Acolo nu se discută filosofia bugetară, nu se discută priorităţile, acolo se mută cel mult bani de-o biserică, de un podeţ, bani de zugrăvit o şcoală", a adăugat Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Citește și: Băsescu: Rozalia Biro și Claudiu Manda, propuneri nepotrivite

Preşedintele a reiterat că Manda nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului şi a continuat: "Încerc să-mi imaginez discuţiile cu FMI, UE, BM cu cei doi miniştri unul lângă altul, doamna Petrescu încercând să acopere golul de la CAS şi problema MTO cu sufletul, iar domnul Manda încercând să rezolve problema deficitului bugetar cu experienţa de la Casa de cultură a studenţilor din Craiova".

Rozalia Biro, "fără niciun biped în familie"

Cu referire la Rozalia Biro, Traian Băsescu a declarat că nu ar vrea ca ministrul Culturii din România să fie urmărit de poveştile cu copiii bipezi, care arată neînţelegerea deplină a limbii române.

"De la dânsa am aflat şi a aflat toată România că nu are niciun biped în familie şi, de asemenea, am aflat tot de la dânsa zilele acestea că în România se nasc tot mai puţini bipezi. Cred că avem o problemă complicată, de neînţelegere perfectă a limbii române pentru un membru al Guvernului", a transmis președintele, râzând.

"Ministerul Culturii nu este un Minister care să aibă foarte mulţi bani. Dar este un minister care lucrează cu intelectualitatea din România, cu creatorii din România. Iar cultura românească este, zic eu, în proporţie de circa 90% o cultură de limbă română", a adăugat șeful statului.

Vezi și: ROZALIA BIRO, victima lui Daniel Buzdugan de la Radio Zu. Vezi farsa

"N-aş vrea ca ministrul Culturii din România să fie urmărit de poveştile cu copii bipezi din familie sau de pe întinsul patriei, care arată o neînţelegere deplină a limbii române", a continuat Traian Băsescu, precizânt că Ministerul Culturii i se pare "unul din cele mai sensibile ministere", cu "o puternică şi stabilă componentă de reprezentare a culturii româneşti".

Președintele a mai declarat că nu ar fi avut "nicio ezitare" dacă Rozalia Biro ar fi fost nominalizată la Transporturi, deoarece este economist şi are experienţă în administraţia locală.

"La Cultură însă am ezitări. Îmi închipui dialogul lui Pleşu cu această doamnă, sau al lui Liiceanu. Sau al unui sculptor care vrea să facă o statuie ecvestră: e biped sau patruped calul?", a declarat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel