Cum arată un apus de Soare pe Marte- FOTO

Robotul Curiosity a transmis o serie de imagini excepționale, acestea fiind primele imagini HD cu apusul Soarelui pe planeta Marte.

Roverul Curiosity, care a asolizat pe Marte la 6 august 2012, transmite spre Pământ la sfârșitul fiecărei zile marțiene ("sol" — cu durata de 24 de ore și 39 de minute) datele pe care le-a adunat în cursul respectivei zile. Printre aceste date se numără și fotografiile de înaltă rezoluție realizate cu ajutorul camerei Mastcam. După numeroase fotografii cu rocile și formele de relief marțiene, Curiosity a transmis în premieră și imagini cu apusul de Soare pe Marte.

CITEȘTE ȘI: Imagini spectaculoase din timpul eclipsei de Soare

Apusul de Soare pe Marte arată cu totul diferit de cele terestre, dominante fiind tonurile reci de albastru din cauza influenței atmosferei rarefiate a acestei planete și a particulelor de praf aflate în suspensie în atmosferă. Fotografiile primului Apus de Soare observat vreodată pe Marte au fost realizate între două furtuni de praf, în timp ce în atmosferă erau încă foarte multe particule, fapt care le permite oamenilor de știință să analizeze distribuția pe verticală a prafului în atmosfera Planetei Roșii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel