Cum arată Pământul văzut din spaţiu. Planeta Albastră, un MIT -FOTO-

De ani de zile, Terra este supranumită Planeta Albastră, pentru că, văzută din spaţiu, pare să aibă această culoare, datorită întinderilor mari de ape.

În realitate însă, nu aceasta este adevărata ei culoare, după cum arată şi îmaginile surprinse în luna octombrie de un satelit japonez recent lansat, scrie Daily Mail.

Satelitul meteorologic japonez a fotografiat planeta noastră în detalii impresionante şi pentru prima dată a arătat şi adevărata ei culoare.

Fără modificări ale imaginii, Pământul este mai curând o planetă gri decât albastră. Dar pentru ochiul uman ea apare diferit.

Deşi aceasta este culoarea reală, pentru un om care s-ar afla acolo în spaţiu Terra va avea o culoare diferită, mai albastră, aşa cum o ştim noi.

De aceea, fotografiile sunt de obicei prelucrate cu filtre de culori, pentru a oferi oamenilor o imagine cât mai apropiată de ce ar vedea ei în spaţiu.

Citește și: NASA, plan de construcție a unui oraș în norii planetei Venus 

Satelitul Himawari-8 se află la o altitudine de peste 35.000 km şi este primul satelit care a obţinut o fotografie care să arate adevărata culoare a planetei, fără diferite modificări.

Satelitul este stabilit pe o orbită geostaţionară, adică va rămâne mereu deasupra unei singure regiuni, în acest caz Japonia şi Australia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel