„Criza din Canalul Suez a crescut prețul gazului”. Ministrul Energiei: „Mai bine tăceau. E o sfidare”

Virgil Popescu
Virgil Popescu

Ministrul Energiei a reacționat după ce o companie a justificat absurd creșterea prețului gazului.

Invitat la Digi 24 pentru a discuta despre piața liberalizată de gaz, ministrul Virgil Popescu a urmărit un material al postului de televiziune în care o companie a justificat creșterea tarifului cu 25% cu criza din Canalul Suez și producția scăzută de gaze a Romgaz.

„Mai bine tăceau și spuneau că se scumpește gazul că îl cumpărăm mai scump, atât. Dar să spui că se scumpește gazul din cauza crizei din Canalul Suez de parcă... noi ne-am aproviziona cu LNG cu vapoarele în România mi se pare mult prea mult. E o sfidare la adresa consumatorului român, să-ți bați joc de el. Dacă aș fi la acea companie l-aș da afară pe cel care a redactat acea hârtie pentru că nu se poate să-ți bați joc de români în asemenea hal”, a transmis Virgil Popescu, în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu.

România are producție de caz, spune ministrul Energiei

„România are producție de gaze, este al doilea mare producător de gaze din Europa. România are interconectări cu statele vecine și poate să se aprovizioneze prin conducte cu gaze naturale, atât din Federația Rusă, cât și din Azerbaidjan. Deci nu avem o problemă cu aprovizionarea de gaze în interiorul UE, nu putem spune că avem o problemă de acest gen.

Uitându-mă [în material] am văzut că cel mai important producător de gaze a scăzut producția cu 14%. Cel mai important producător de gaze este Romgaz. Romgazul nu a scăzut producția nici cu 5-6-7%. Din contră, Romgazul crește producția de gaze”, a mai spus Popescu, după ce a văzut motivația unei companii pentru creșterea prețurilor.

Totuși, prețul va crește din cauza consumului mai mare

„Romgaz în continuare se orientează clar pentru extragerea a mai mult gaz din noul zăcământ de la Caragele. Deci nu vorbim de... Caută nod în papură pentru o chestie pe care cu adevărat a explicat-o bine domnul Chisăliță (n.r., preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă): a pornit industria față de anul trecut, în toată Europa, a crescut consumul și de energie electrică. Evident, a crescut și prețul”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel