Cristiano Ronaldo, obligat să dea probe ADN. Acuzații de viol

Cristiano Ronaldo, obligat să dea probe ADN. foto: facebook / @Cristiano
Cristiano Ronaldo, obligat să dea probe ADN. foto: facebook / @Cristiano

Poliţia din Las Vegas cere ADN-ului lui Cristiano Ronaldo, acuzat de viol.

Poliţia din Las Vegas a solicitat autorităţilor italiene să efectueze o prelevare de ADN al starului portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei de fotbal Juventus Torino, acuzat că ar fi violat, în iunie 2009, o tânără americană pe care a întâlnit-o într-un bar de noapte, informează surse judiciare, citate de AFP. Avocatul din Las Vegas al internaţionalului portughez, Peter S. Christiansen, a estimat însă că aceasta este o procedură 'clasică' în astfel de cazuri.

'Domnul Ronaldo a susţinut întotdeauna, aşa cum este cazul şi astăzi, că ceea ce s-a petrecut la Las Vegas, în 2009, a fost de natură consensuală. Nu este, deci, surprinzător ca ADN să fie prezent şi nici că poliţia face această cerere dintre cele mai clasice în cadrul anchetei sale, a afirmat avocatul într-un scurt comunicat.

Citește și: Ronaldo își vinde locuinţa de lux. Prețul de pornire

Petrecere în doi

Publicaţia The Wall Street Journal a dezvăluit joi că poliţia din Las Vegas a transmis autorităţilor judiciare italiene o cerere pentru obţinerea unui eşantion ADN al atacantului-vedetă al lui Juventus. Solicitată de AFP, poliţia din Las Vegas, care a redeschis ancheta asupra acuzaţiilor de viol, lansate de Kathryn Mayorga împotriva fotbalistului portughez, nu a dat deocamdată niciun răspuns. Mayorga, astăzi în vârstă de 34 ani, a afirmat într-o plângere în civil depusă la Las Vegas, că fotbalistul a sodomizat-o cu forţa, pe 13 iunie 2009, în camera sa de hotel, în timp ce ea a refuzat avansurile acestuia, protejându-se cu mâinile. Ronaldo se afla atunci pe punctul de a pleca de la Manchester United la Real Madrid, în cadrul celui mai scump transfer din lume, la momentul respectiv. El a invitat-o pe Mayorga în apartamentul său, pentru a sărbători, alături de alte persoane.

Conform avocaţilor lui Kathryn Mayorga, reclamanta a denunţat violul la poliţia din Las Vegas şi s-a supus unui control medical imediat după producerea faptelor. După seara respectivă, a fost organizată o 'mediere privată' cu reprezentanţii lui Ronaldo, reclamanta şi avocatul pe care aceasta îl avea atunci. La finalul discuţiilor, descrise drept foarte dificile pentru tânăra femeie, a fost încheiată o tranzacţie financiară, în urma căreia Ronaldo i-a plătit americancei 375.000 de dolari în schimbul unei confidenţialităţi absolute asupra presupuselor fapte sau acordului, precum şi renunţarea la orice procedură.

O crimă abominabilă

Pentru actualii avocaţi ai lui Mayorga, acest acord este nul şi neavenit, în special din cauza tulburărilor psihice ale clientei lor la vremea aceea şi a presiunii exercitate asupra acesteia. 'Cristiano Ronaldo nu neagă că a acceptat să încheie un acord', însă 'documentele care ar trebui să conţină declaraţii ale dlui Ronaldo şi care au fost reproduse în presă sunt pure invenţii', a denunţat avocatul jucătorul, subliniind că 'acest acord nu constituie o recunoaştere'. 'El este implicat acum într-un gen de litigiu foarte comun în Statele Unite', afirmase Christiansen în luna octombrie. La rândul său, Ronaldo a dezminţit cu fermitate aceste acuzaţii, explicând că pentru el violul este 'o crimă abominabilă', denunţând totodată pe Twitter o afacere pusă la cale de 'oameni care caută să îşi facă publicitate' pe spatele său.

Afacerea a dus la scăderea acţiunilor clubului Juventus Torino la Bursa din Milano, generând totodată îngrijorare în rândul sponsorilor lui CR7, marca fotbalistului portughez, unul dintre cei mai bine plăţi şi cei mai rentabili sportivi de pe planetă. Conform revistei Forbes, Cristiano Ronaldo este unul dintre cei trei sportivi cărora compania Nike i-a acordat un contract pe viaţă, alături de starurile NBA LeBron James et Michael Jordan.

Citește și: Cristiano Ronaldo, proces. Când a fost programat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel