Cresc toate salariile în România. La cât va ajunge salariul minim din iulie și ce se va întâmpla din ianuarie 2025. Angajamentul Guvernului

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul Ciolacu se angajează ca de la 1 ianuarie 2025 România să aplice salariul minim european.  

Salariul minim european, asupra căruia s-a angajat Guvernul Ciolacu, ar urma să aducă beneficii directe angajaților, inclusiv din sistemul privat, dar va consolida și stabilitatea mediului de afaceri, consideră guvernanții. De cealaltă parte, opoziția, prin vocea lui Claudiu Năsui, de la USR, consideră că va fi, de fapt, doar o creștere a taxării muncii. Liderii PSD sunt de părere însă că introducerea salariului minim european va asigura creșterea generală a salariilor din România, va echilibra raportul între muncă și capital, va spori productivitatea și va contribui la reducerea inegalităților sociale. 

În acest sens, Partidul Social Democrat respinge poziția adoptată de USR cu privire la impactul acestei legislații europene asupra impozitelor pe muncă și anunță conturarea un cadru care să încurajeze tinerii să rămână în țară.

Conform informațiilor, în PSD este dezvoltată o strategie pentru integrarea salariului minim european în legislația românească. Se oferă mediului privat o cale clară pentru planificarea politicilor salariale viitoare, spun social-democrații. 

Un prim-pas al strategiei va fi creșterea salariului minim brut de la 1 iulie 2024 cu 400 de lei, până la 3700 de lei. Prin această majorare, se pun bazele activării salariului minim european de la 1 ianuarie 2025. Această măsură este vitală pentru a reține forța de muncă în România, consideră PSD, dar și pentru a reduce discrepanțele salariale între țara noastră și alte state europene.

În disputa cu USR, PSD afirmă că propunerea Opoziției ar accentua decalajele salariale și ar pune în pericol sistemul de pensii publice, dând dovadă de lipsă de susținere pentru angajații cu venituri mici din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel