Cozmin Guşă, despre dezastrul de la Rio: E deplorabil

Consultantul politic Cozmin Guşă, prezent în aceste zile la Rio de Janeiro pentru a susţine sportivii români la Jocurile Olimpice, a comentat semnalul de alarmă pe care l-au tras şefii sportului românesc, în urma rezultatelor dezamăgitoare.

Cozmin Guşă a comentat la Realitatea TV: "E interventia unui spectator al catorva sporturi alaturi de care am fost in ultimii 20 de ani. E un moment important pentru toate natiunile lumii. Pentru Romania, nu este un moment placut.

Intre Alin Petrache si Elisabeta Lipa e o amicitie veche. Ieri mi-am petrecut cu amandoi cateva ore. Doi amici pot sa discute, asta nu inseamna ca se cearta. Ambii au acelaşi scop: reincadrarea sportului romanesc pe o anumita linie. Acum, nu suntem pe nicio linie. Am vazut postarea Ana Mariei Brânză, care era nemultumita ca vin foarte multe critici la adresa sportivilor, care fac cam tot ce pot astăzi pentru a reprezenta Romania la un nivel corespunzator.

Suntem intr o faza a declinului cvasitotal, care a inceput dupa 1990. Am trait din slanina acumulata in decursul anilor comunistilor, cand s-a investit in sport. În continuare, Nadia este cel mai valoros si apreciat roman. Se plimba inconjurata de sute de fani. Marius Vizer este apreciat ca fiind cel mai bun conducator de Federatie din lume. Lipa este si ea respectata. Traim din amintiri. Prezentul nu ne ofera mare lucru. Romanii sunt putini prezenţi in sala. La meciul de handbal cu Angola, eram vreo 20 de romani in sala.

In Brazilia este veselie mare, super securitate. Se vede un lucru: diferenta intre forta si interesul tarilor. Sunt tari care au investit mult in acest eveniment. Se vede interesul statului. La noi, s-au cautat vinovati: jucatorul, antrenorul sau presedintele de federatie.

Vreau sa se retina: intr-un stat totalitar, statul sustine sportul fara echivoc, pentru ca genereaza respect international. Intr-o tara democratica, statul ofera conditii pentru companiile private care sa poate fi incurajate sa sustina sportul respectiv.

Starea Romaniei, cu acesti 100 de sportivi care nu mai pot face mare lucru, este deplorabila. Starea natiei romanesti este starea sportului. Atat de jos a ajuns Romania, si nu doar in sport. La nivelul invatamantului suntem acolo, poate mai jos. La sanatate suntem acolo, poate mai jos. Care sunt vinovatii? De 2 categorii: liderii care au condus Romania dupa '89 şi spectatorii care am votat atat de prost niste lideri care n-au avut grija de sportul din Romania. N-am vazut sefii de stat sa fie interesati de starea sportului. Odata l-am vazut pe Basescu cand a tras cateva suturi la poarta, la handbal".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel