Cozmin Gușă: Ar fi o greșeală ca PNL să își asume guvernarea

Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că ar fi o greșeală ca PNL să își asume guvernarea, în condițiile în care suficienți veleitari din partid doresc "doar să își reformateze bugetele și buzunarele  într-un fel în care parazitează" contextul favorabil obținut de președintele Klaus Iohannis".

"Votul de la alegerile de la finalul anului trecut a fost un vot antiguvernamental, în mod clar, a avut o consistență pronormalitate, apropo de atitudinea lui Klaus Iohannis din această perioadă", ceea ce arată limpede că este nevoie de o altă construcție guvernamentală, a precizat Cozmin Gușă, la Realitatea TV.

În viziunea consultantului politic, "un proiect de țară diferit față de ce a fost până cum ar fi un Guvern de largă coaliție", un Guvern stânga-dreapta" cu varianta unui UNPR în mijloc, care "ar oferi o largă majoritate și o predictibilitate actului guvernamental, într-o perioadă complicată".

"Părerea mea este că dacă este să vorbim despre coerența unui proiect guvernamental, în acord cu ceea ce și-ar dori Klaus Iohannis, un proiect de țară diferit față de ce a fost până cum, ar fi un asemenea Guvern de largă coaliție, cu PSD - stânga, PNL - dreapta, UNPR în mijloc, și sigur, un premier care să fie propunerea președintelui în funcție, venită din formațiunea câștigătoare sau cu sprijinul formațiunii câștigătoare", a mai spus Cozmin Gușă, apreciind că, astfel, "nimeni nu ar putea să se îngrașe artificial de pe urma Opoziției" și "toți ar putea să participe cu cei mai buni oameni pe care îi au".

Pe de altă parte, Cozmin Gușă consideră că ar fi o greșeală ca PNL să își asume guvernarea, prezentând ulterior și argumentația sa: "Cred că ar fi o greșeală ca PNL dodoloț să își asume guvernarea, cred că sunt suficienți veleitari și în acea zonă, pe lângă unii lideri politici, în frunte cu Blaga, Atanasiu, chiar Ghorghiu. Acolo există, mai jos, persoane care (...) nici nu cred că au suficientă voință să reformeze România, ci doar să își reformateze bugetele și buzunarele, într-un fel în care parazitează acest context favorabil obținut de către Klaus Iohannis. Dacă suntem sinceri cu noi și ni se pare că am suferit suficient, cred că la acest început de an, cu acest beneficiu al unui președinte la care dacă nu se uită, încă, cu respect liderii politici europeni, se uită cu multă curiozitate pozitivă și asta e un mare beneficiu, și dacă îl și ajutăm fiecare mare cu ce poate, să nu greșească, pe cât posibil, parcă am mai putea să mai sperăm, oricât am fi noi de pesimiști legat de clasa politică care arată foarte prost. Noi trebuie să înțelegem un lucru: avem niște instituții ale statului care sunt reformate și care țin osatura statului român. Clasa politică este în colaps", a mai spus Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel