Corpul uman, cartografiat la nivel celular prin Google Maps

Folosind tehnologia din Google Maps aveţi mari şanse să puteţi explora în curând corpul uman cum nu aţi mai făcut-o vreodată.

Amatorii de medicină, dar şi experţii în domeniu vor fi foarte încântaţi să afle că tehnologia din spatele Google Maps a fost folosită pentru transpunerea în format digital a corpului uman, scrie playtech.

Imaginea de mai jos este o mostră infimă a efortului titanic de a reprezenta într-un mod cât se poate de precis corpul uman. Partea fascinantă este că întregul proiect poate fi explorat cu o uşurinţă foarte mare, folosind funcţiile cu care v-aţi obişnuit din aplicaţia cartografică a celor de la Google.

În câteva secunde puteţi face zoom de la un organ până la celule individuale de orice tip. Sprinteneala întregului sistem se datorează algoritmilor împrumutaţi din Google Maps şi Google Street View. Doar în acest mod puteţi traversa într-o manieră cât se poate de naturală diverse straturi ale corpului uman.

google-maps-body-corpul uman

Dacă astfel de proiecte erau imposibile acum zece ani, magia lor se reflectă însă în altceva. Este vorba de abilitatea de a atrage în egală măsură un profan al domeniului medicinii şi un expert căruia îi face pur şi simplu viaţa mai uşoară prin prisma informaţiilor puse la dispoziţie.

Mai mult decât atât, pentru că sistemul de imagistică folosit pentru această reconstrucţie digitală este reutilizabil, medicii pot reduce radical timpul necesar diagnosticării anumitor afecţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel