Coronavirusul, DESCOPERIT în 1964! TOTUL despre persoana care l-a găsit în laborator!

Coronavirusul uman a fost descoperit de o femeie.

Primul coronavirus uman a fost descoperit de o femeie, conform BBC. June Almedia, fiica unui șofer de autobuz scoțian, a părăsit școala la 16 ani. De atunci, ea a devenit un pionier în virusologie, domeniu care a revenit în prim plan în prezenta pandemie.

Covid-19 este o nouă boală, dar este cauzată de un tip de coronavirus identificat prima oară de dr. Almeida în 1964, în laboratorul său din Spitalul St. Thomas din Londra.

Povestea de viață a dr. Almeida

Virusologul s-a născut în 1930 și a crescut în Glasgow, Scoția. Ea a părăsit școala cu puțină educație formală, însă s-a angajat ca laborant în histopatologie la Infirmeria Glasgow Royal. Mai apoi, June s-a mutat în Londra pentru a avansa în carieră, iar în 1954 s-a căsătorit cu Enriques Almeida, un artist venezuelan.

Dr. Almeida a pionierat o metodă care oferă o imagine mai clară a virusurilor, utilizând anticorpi pentru a-i agrega.

Părăsirea Angliei și reîntoarcerea în Londra

Scriitorul medical George Winter, care i-a studiat munca, a spus că talentele sale au purtat-o mai întâi în Toronto, Canada, unde s-a mutat cu familia. Mai apoi, în 1964, dr. Almeida s-a întors în Londra, la același spital la care și-a început munca.

La întoarcere, ea a început să colaboreze cu dr. David Tyrrell, care efectua studii asupra răcelii. Winter a spus că dr. Tyrrell studia secreții nazale de la voluntari, iar echipa sa a descoperit că au reușit să crească câțiva viruși asociați cu răceala, dar nu pe toți.

O anumită mostră, care a devenit cunoscută sub numele B814, provenea de la un elev și data din 1960. Ei au descoperit că mostra putea transmite simptomele răcelii la voluntari, dar cultura de celule nu putea fi crescută artificial.

Mostrele au fost trimise dr. June Almeida, care a văzut particulele de virusului, descriindu-le ca viruși gripali, dar nu exact la fel. Așadar, a identificat ce a devenit cunoscut drept primul coronavirus uman.

Originea numelui „coronavirus”

Numele de coronavirus a venit, conform lui George Winter, chiar de la dr. Tyrrell și dr. Almeida, împreună cu profesorul Tony Waterson, care era responsabilul spitalului londonez. Virusul a fost denumit astfel din cauza „coroanei" care înconjura imaginea virală.

June Almeida a murit în 2007, la vârsta de 77 de ani. Acum, la 13 ani după decesul său, începe să primească laude pentru că a pionierat înțelegerea virusului care se răspândește acum la nivel global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel