Coreea de Sud: Deţinuţii vor fi supravegheaţi de roboţi

Într-o închisoare din oraşul Pohang, din Coreea de Sud, vor fi testaţi trei roboţi pe post de supraveghetori. Aceştia vor fi testaţi pe o perioadă de trei luni, pentru ca în viitor să asigure paza în toată ţara. Roboţii vor supraveghea dacă deţinuţii au un comportament normal.  Astfel, li se va reduce munca celorlaţi gardieni.

Autor: Anca Murgoci

Roboţii care măsoară 1,5 metri au fost creaţi de Asian Forum for Corrections, un grup de cercetători din Coreea de Sud, specializaţi în politicile de criminalitate şi penitenciare. Aceste maşinării de supraveghere se deplasează pe patru roţi şi sunt echipate cu camere de filmat şi alti senzori care permit detectarea unei conduite anormale, cum ar fi bătăile între deţinuţi sau tentative de suicid. Profesorul Lee Baik-Chu, de la Kyonggi Univerisy a declarat că roboţii trimit semnale poliţiştilor dacă detecteaază ceva în neregulă.

Potrivit BBC Mundo, în cele trei luni de testare a roboţilor, costurile de întreţinere de 857.000 dolari vor fi subvenţionate de guvernul din Coreea de Sud. Aceasta este ultima investiţie de stat din industria robotică. Ţara doreşte să devină lider în industria robotică şi să o dezvolte la nivel mondial. Guvernul spune că a cheltuit mai mult de 649 milioane de dolari în perioada 2002-2010. Scopul este de a concura cu Japonia, unul dintre concurenţii cei mai puternici de pe această piaţă.

Ziarul Joongang Daily informează că în luna august compania Showbo a început producţia unui robot care ajută oamenii să facă cumpărături şi le prezintă ofertele. Alte companii speră să înceapă vânzarea unor roboţi capabili să îngrijească persoanele în vârstă.

Deoarece locuitorii din Coreea de Sud sunt pasionaţi de roboţi, guvernul a construit un parc tematic dedicat acestor maşinării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel