Copil cu două capete în loc de gemeni, născut de o braziliancă

bebeluş cu două capete
bebeluş cu două capete

O femeie din Brazilia a născut un copil cu două capete, deşi se aştepta să aibă gemeni. Bebeluşul are două creiere, două coloane vertebrale, însă o singură inimă.

Autor: Daniela Alecu

Maria de Nazare, din Brazilia, în vârstă de 25 de ani, a născut prin cezariană un băiat cu două capete, care cântăreşte aproximativ cinci kilograme. Femeia a crezut până la momentul naşterii că va avea gemeni, deoarece în satul din care vine nu există scanare cu ultrasunete. Directorul spitalului, unde a avut loc cezariana, a declarat că a ales acest tip de intervenţie, întrucât o naştere normală ar fi pus vieţile mamei şi al copilului în pericol. Pentru toţi a fost o surpriză destul de mare să descopere că nou-născutul este sănătos.

Medicii încă nu iau în considerare operaţia de separare a unuia dintre capete. Neila Dahas, directorul spitalului Santa Casa, a afirmat că, momentan, bebeluşul este ţinut sub observaţie pentru a fi siguri că nu apare vreo problemă în dezvoltarea sa. În ceea ce priveşte mama, aceasta a avut grijă tot timpul de copil şi îşi doreşte să-l ducă acasă cât mai repede.

Un alt copil a mai fost născut cu două capete, anul acesta, în Brazilia. Însă a murit după câteva ore din cauza lipsei de oxigen a unuia dintre capete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel