Contract de peste 5 milioane de lei semnat de Primăria Craiova şi ADR pentru reabilitarea unei grădiniţe

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, au semnat, vineri, un contract de 5,087 milioane lei finanţat prin POR 2014-2020 pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează Grădiniţa cu program prelungit "Curcubeul Copilăriei" din municipiu. 

Directorul ADR Oltenia a afirmat că valoare finanţării nerambursabile este de 4.985.518,88 lei, iar proiectul vizează extinderea, reabilitarea şi dotarea corpului de clădire al grădiniţei în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de desfăşurare a procesului educativ. 

Lucrările de intervenţie constau, între altele, în extinderea pe verticală prin mansardare, reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitare termică a sistemului de încălzire, a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice, dotare cu lift, amenajări exterioare la locul de joaca, refacere alei, trotuare şi împrejmuire. De asemenea, sunt prevăzute dotări interioare cu echipamente bucătărie, echipamente IT, mobilier şi dotări săli de clasă, a precizat Bogheanu. 

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a afirmat că acesta este unul din proiectele municipalităţii finanţate prin POR pentru reabilitarea infrastructurii de învăţământ din municipiu. Acesta a subliniat că de această investiţie vor beneficia, în principal, cei aproximativ 240 preşcolari cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani ce frecventează cursurile grădiniţei, 18 cadre didactice angajate şi 13 persoane reprezentând personal auxiliar şi nedidactic al grădiniţei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel